NEZAPAMĆEN GEST Španija na svoj način “predstavila” Kosovo, evo kako…

FS Španije se djelimično pridržao prvobitnih namjera i tzv. reprezentaciju Kosova nije dočekao kao druge ekipe protiv kojih je igrao.

Fudbalska reprezentacija Španije i tzv. Kosova igraju utakmicu trećeg kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, a kako Španci nisu priznali jednostrano proglašenje nezavisnosti južne srpske pokrajine, neće Kosmet ni tretirati kao državu.

Meč je počeo u 20.45, a svijetom kruže fotografije iz Sevilje, posebno semafora. Španci su riješili da ne priznaju tzv. Kosovo međuostalom i tako što su naziv tog tima svugde napisali malim slovima.

 

U najavi utakmice su Španci tzv. reprezentaciju Kosova nazvali “Kosovska fudbalska federacija” kada je izbio skandal od strane gostujućih novinara u Sevilji i portparola saveza iz Priština.

Međutim, državno poštovanje ili priznanje u ovom obliku, sportskom, mada je golman tzv. Kosova Ujkani rekao za španske medije kako su fudbal i sport iznad svega, u Španiji ovoga puta neće dobiti.

U međuvremenu se oglasio i španski trener Kristijan Kolas koji je razbjesnio naciju izjavom o svemu što se događa vezano za ovaj meč.

Podsetimo, Španija ne priznaje tzv. Kosovo kao državu, a zakoni ove zemlje ne dozvoljavaju da se himna nepriznate države emituje na javnoj televiziji.

Prethodni članakNEZAPAMĆEN GEST Španija na svoj način “predstavila” Kosovo, evo kako…
Naredni članakŠOK, NEVJERICA Sjeverna Makedonija bacila Njemačku na koljena