Nevrijeme ‘zarobilo’ osam osoba na Boračkom jezeru

”Zarobljeni smo na Boračkom jezeru. Nevrijeme nam ne dozvoljava da napustimo naše domove i zaista ne znamo šta nas čeka u sljedećim satima”, to je za portal Radiosarajevo.ba kazala Sarajka Najda Vranić, koja se u ovom trenutku nalazi “zarobljena” na Boračkom jezeru, zajedno s još tri bračna para.

Loši vremenski uslovi u ovom dijelu Bosne i Hercegovine uzrokovali su veliku poplavu na Boračkom jezeru, gdje Naida provodi vikendom odmor, zajedno s ostalim prijateljima. “Životno nismo ugroženi, ali ne možemo doći do prodavnice da kupimo sve što nam je potrebno. Srećom, imamo dovoljno hrane. U svojim vikendicama smo sigurni, ali ne smijemo izaći vani na otvoreno. Nadam se da noć neće biti teška i da s novom kišom, neće doći do još veće katastrofe”, priča Vranić, koja dodaje da je u nekoliko navrata nestajala i električna energija.

Ona kaže da su mještani Boračkog jezera Opštini Konjic više puta ukazivali na ovaj mogući problem. No, nije bilo sluha… “Šute i vidite šta se na kraju dogodi. Vjerujem da će ova situacija za njih biti velika opomena da se u budućnosti nađe rješenje. Ljudski životi su najvažniji”, kazala je Najda Vranić, dodajući da je sličan problem dogodio i prošle 2022. godine.

Prethodni članakMA TAKO JE BREEEE-Novak Đoković je šampion Pariza
Naredni članakЈake smetnje u magnetnom polju Zemlje izazvale polarnu svjetlost širom svijeta