Nevrijeme u Sloveniji, bujica nosi sve pred sobom (VIDEO)

Veliko nevrijeme poharalo je noćas Sloveniju. Potopljena su brojna mjesta, a zemljom odjekuju sirene koje upozoravaju na opasnost. Stotine vatrogasaca i pripadnika drugih hitnih službi su na terenu.

U mjestu Poljana potopljena je cesta, a bujica je bila toliko jaka da je jednom trenutku odnijela automobil u kojemu se nalazila žena.

“Hvala Bogu, spasili smo gospođu iz auta. Gospođa je na sigurnom, jako je sretna što je preživjela ovaj horor”, ispričao je jedan od spašavatelja, Jasmin Bajrektarevič, za portal Koroška Čveka dodajući da su se u blizini, srećom, našla dvojica alpinista koji su imali opremu.

“Mislim da smo svi bili malo u šoku. Gospođa je iz auta vikala upomoć, a mi smo brzo djelovali jer smo shvatili da vatrogasci ne mogu do nas”, dodao je.

U Kamniku su građani obaviješteni da je situacija vrlo ozbiljna i da hitne službe spašavaju živote. “Ukoliko ste ugroženi, sami se povucite na sigurno, ostanite kod kuće jer su sve ceste neprohodne”, saopštili su iz opštine. Zbog opasnosti od poplava i odrona, u Kamniku je proglašena opća opasnost, pojedine ceste su neprohodne, a stanje se mijenja iz minute u minutu. Zbog proglašenog izvanrednog stanja danas ne rade dječji vrtići u opštini Kamnik.

 

Prethodni članakNaučnik Ivica Đikić o tableti protiv raka: Ovo je veliko otkriće
Naredni članakSarajevo: U velikoj akciji policije zaplijenjena droga vrijedna 700.000 KM