NEVRIJEME U MOSTARU: Grom pogodio kuću, devet intervencija vatrogasaca

Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Mostar imali su devet intervencija  nakon olujnog nevrijeme koje je sinoć zahvatilo područje Mostara. Izuzev intervencije u Pologu, gdje je došlo do udara groma u porodičnu kuću, ostale su vezane za oborena stable i grane koji su na određenim dionicama blokirale ceste.

”Oko 20 sati grom je udario u porodičnu kuću u Pologu kod Mostara, nije bilo povrijeđenih te smo požar stavili pod kontrolu. Posljednju intervenciju imali smo noćas oko 2 sata, uklanjanje oborenih stabala u blizini Pravoslavne crkve’’, rekli su iz PVP Mostar.

Istakli su kako tokom jutra i današnjeg dana očekuju novi broj prijava o šteti nastaloj uslijed nevremena. Podsjetimo, olujno nevrijeme praćeno grmljavinom u ponedjeljak je oko 20 sati zahvatilo Mostar, ali i veći dio Hercegovine. U Mostaru je u kratkom periodu pala velika količina kiše, a zabilježen je i veliki broj udara gromova. Federalni hidrometeorološki zavod Bosne i Hercegovine izdao je narandžasto upozorenje za više regija.

Prethodni članakĐoković preko Milera ponovo na tronu ATP liste
Naredni članakPREDSTAVA “PARTIJA REMIJA” VEČERAS U KOMPLEKSU MANASTIRA ŽITOMISLIĆ