Nevjerovatne scene iz Salvadora: Na fudbalskoj utakmici poginulo 12 navijača zbog stampeda (VIDEO)

Uznemirujuće fotografije i video snimci stižu iz Salvadora, gdje je prekinut meč četvrtfinalnog plej-ofa za šampiona između ekipa Alinaza i FAS na stadionu Kaskatlan.

Naime, utakmica je prekinuta zbog stampeda u kojem je stradalo 12 navijača, javile su lokalne agencije.

U prvom zvaničnom izvještaju lokalnih vlasti navedeno je da je osam osoba poginulo, a više stotina povrijeđeno. Brojka je tada promijenjena na devet, a nakon najnovijeg ažuriranja, broj umrlih je porastao na 12.

 

Utakmica je prekinuta nakon 16 minuta igre, kada su navijači na tribinama počeli da privlače pažnju igrača na terenu i iznijeli povrijeđene iz tunela na teren.

Lokalna televizija je uživo emitovala slike posljedica stampeda navijača Alijanze, nekoliko desetina njih je istrčalo na teren gdje im je ukazana ljekarska pomoć.

Navijači koji su pobjegli iz gužve stajali su na terenu i bijesno mašući majicama pokušavajući da pomognu ljudima koji su ležali na travi i jedva se kretali.

Pedro Hernendes, predsjednik prve lige El Salvadora, rekao je da je preliminarna informacija koju ima da je do stampeda došlo zato što su navijači uspjeli da se probiju kroz kapije stadiona.

– Bila je to lavina navijača koji su poplavili ulaze. Neki su i dalje bili ispod metalnih vrata u tunelu. Drugi su uspjeli da dođu do tribina, a potom i do terena i gušili su se – rekao je neidentifikovani volonter Spasilačke komande prve pomoći.

Komesar nacionalne civilne policije Maurisio Arisa Čikas, na mjestu tragedije, rekao je da će krivična istraga biti sprovedena u saradnji sa Državnim tužilaštvom, prenosi Sportal.

– Istražićemo šta je bilo od prodaje karata do ulaza na stadion, ali posebno južne zone stadiona – gdje je, kako je rekao, gurnuta kapija od ulaza.

Fudbalski savez Salvadora je u saopštenju naveo da žali zbog toga što se dogodilo i izrazio podršku porodicama nastradalih, a sve utakmice su otkazane do daljnjeg.

 

Prethodni članakDetalji krvavog obračuna: Mladić izboden, povrijeđene 3 osobe
Naredni članakCrkva i njeni vjernici proslavljaju Svetog Jovana Bogoslova