NEVESINjSKI PLANINARI PJEŠAČILI DO OSTROGA: VJERA JAČA OD UMORA

Puni lijepih utisaka i duhovnog ispunjenja članovi Planinarsko-ekološkog društva „Zimomor“ vraćaju se iz manastira Ostrog. Planinari su kao i u ranijim prilikama u čast i slavu svetitelja hodali šumskim stazama, šireći drugarstvo, pažnju, ljubav i vjeru.

Iz Nevesinja si krenuli preko Drežnja i Slata do gatačkog sela Ključ. Nakon noćenja u školi na Stepeni drugi dan je protekao u pješačenju kroz livade do prelaza Krstac. Konačište je bilo na Goliji u planinarskom domu, a treći dan odvažni Nevesinjci su prodefilovali centrom Nikšića i došli nadomak Manastira Ostrog. Nakon noćenja, s Božijim blagoslovom i uz jaku vjeru, stigli su na odredište, na liturgiju i pričest. Srdačan doček u manastiru donio je potpuno duhovno okrepljenje, a fizički napori, žuljevi i umor, brzo su prevaziđeni.

Najmlađi članovi odvažne družine bili su Kosta Pejičić i Kristijan Mitrić koji su pokazali veliku energiju i izdržljivost. Njegova vjera i upornost motivisali su i ostale planinare da istraju u svom pohodu na poklonjenje moštima Svetog Vasilija.Radionevesinje

 

Prethodni članakAmidžić: SDS sebe doveo u situaciju da će se u velikom broju opština boriti za cenzus
Naredni članakPLENKOVIĆ PORUČIO DA JE HRVATSKA GLAVNI PRIJATELJ BIH