Nevesinjska olimpijada živi uz Eru u doba Korone

Grupa mladih aktivista okupljena oko cilja da se tradicionalna Nevesinjska olimpijada obilježi , ali u skladu s mjerama koje su propisane povodom pandemije, napravila je kratki video klip posvećen manifestaciji pod nazivom „Ero u doba Korone“ 

Iz Udruženje građana „Vid“ koje je zaslužno za realizaciju ovog projekta navode da je osnovni cilj povećanje vidljivosti Nevesinjske olimpijade kao tradicionalne manifestacije i promocija turističkih potencijala Opštine Nevesinje. 

Radnja video klipa, koji po trajanju i formi podsjeća na kratki film, prati atraktivnog Era, stamenog Hercegovca koji plijeni pažnju, posebno mladih djevojaka, koji izlazi iz svog skrovišta i sa nestrpljenjem očekuje olimpijadu. Međutim, listajući album fotografija sa manifestacija koje je obilježilo njegovo prisustvo, Ero doživljava šok u vidu saznanja o novonastaloj situaciji, izazvanoj pandemijom virusa COVID 19 što on odbija da prihvati.

-Ero odlučuje da prkosi Koroni i da uz poštovanje mjera simbolično obilježi 145. Nevesinjsku olimpijadu tako sto ce zapjevati, zajahati konja, a zastava zavijoriti pod vedrim nevesinjskim nebom. Po uspješno obavljenoj misiji Ero se „povlači“ u svoje skrovište do sljedećeg održavanja manifestacije, navode tvorci videa.

Međutim, usamljeni pogled jedne od ljepotica iz Etno-grupe Simonida koji neumoljivo traži Era pred sam kraj filma odaje tajnu da je Ero bio i ostao neprikosnoven osvajač srca – objašnjavaju Miljan Buha i Stefan Bejatović, od kojih je i potekla sama ideja i zahvaljujući njima  realizovana.

Preporučujemo da pogledate video do samog kraja jer vas tamo očekuje uputstvo za nagradnu igru.