NEVESINJSKA OLIMPIJADA OD 8. DO 15. AVGUSTA

Ovogodišnja 146. Nevesinjska olimpijada održaće se od 8. do 15. avgusta ukoliko to epidemiološke prilike dozvole, odlučeno je danas na sastanku Organizacionog odbora ove sportsko-kulturne i turističke manifestacije. Organizatori su potvrdili da sportski program i nagradni fond ostaju na nivou iz 2019. godine. Tradicionalni sabor tradicije i viteštva prošle godine je zbog pandemije korona virusa obilježen samo sa simboličnim sadržajima.

Sportisti iz zemlje i regiona imaće priliku da se ogledaju u preko 40 disciplina, a oni najbolji osvojiće medalje i vrijedne novčane nagrade. Ukupan novčani nagradni fond iznosiće oko 35.000 KM pri čemu je približno polovina ove sume rezervisana za pobjednike tri galoperske trke koje se više od jednog vijeka održavaju na Bratačkom lugu.

Na današnjem sastanku odlučeno je i da Atletski miting bude održan u nedjelju 8. avgusta, Sajam prehrambenih proizvoda i ručnih radinosti u subotu, 14. avgusta kada će biti upriličeno i svečano otvaranje Olimpijade.

Pored toga ovu manifestaciju prati niz drugih kulturnih i turističkih sadržaja kao što su Festival mladih guslara, Mala olimpijada i Olimpijski kviz što ovu avgustovsku svetkovinu čini prepoznatljivom u regionu.

Centralni događaj 146. Nevesinjske olimpijade sa konjskim trkama i tradicionalnim i viteškim disciplinama biće održan u nedjelju 15. avgusta na Bratačkom lugu.

Radio Nevesinje

Prethodni članakIncident u SO Prnjavor: Predsjednik snimao sjednicu, reagovao načelnik
Naredni članakObukli se u navijače da bi ih primio gradonačelnik