NEVESINJE – Štab za vanredne situacije prikuplja informacije sa terena

Opštinski Štab za vanredne situacije Nevesinja održao je jutros sjednicu na kojoj je razmotreno stanje u Nevesinju nakon snažnog zemljotresa koji je sinoć pogodio čitavu Hercegovinu. Konstatovano je da je podrhtavanje tla izazvalo veliko uznemirenje građana, ali da, prema trenutnim informacijama, nije bilo ozbiljnih oštećenja stambenih objekata.

Članovi Štaba za vanredne situacije obišli su noćas uže područje Nevesinja i nisu primijećena oštećenja stambenih objekata od zemljotresa. Za sada nema prijava štete ni iz nevesinjskih sela. Svi putni pravci na području opštine su prohodni.

Članovi Štaba jutros su se uputili u sela u jugoistočnom dijelu opštine koja su blizu epicentralnog područja kako bi na licu mjesta dobili više informacija o eventualnim štetama.

Načelnik opštine Milenko Avdalović o najnovijoj situaciji razgovarao je telefonom sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom. Načelnik je potvrdio da je Dodik iskazao spremnost da se pomogne stanovništvu sa ugroženih područja.

Štab poziva građane da eventualne bezbjednosne probleme, kao posljedicu zemljotresa, prijave Civilnoj zaštiti, Policijskoj stanici ili Vatrogasno-spasilačkoj jedinici.

Radionevesinje

 

 

Prethodni članakGradonačelnik Mostara obišao dežurne službe, Zagreb i Metković ponudili pomoć
Naredni članakVišković: Vlada će pomoći opštinama u Hercegovini