NEVESINJE: SNSD SE ODLUČIO ZA ROTACIJE I NOVA IMENA, EVO KO SU NAČELNICI

Skupština opštine Nevesinje na sljedećoj sjednici koja je zakazana za 28. januar će izabrati zamjenika načelnika opštine, a kako saznaje Top Portal drugi čovjek nevesinjske opštine u naredne četiri godine biće Bogdan Botić.

Botić je osvojio najviše glasova na listi SNSD-a (1412 glasova) i sa treće pozicije izbio na prvu što ga je preporučilo za ovu odgovornu poziciju. No, kako tvrde naši izvori blisku SNSD-u Botić, koji je do sada bio na čelu Šumskog gazdinstva ”Botin” jedan je od najvrjednijih i najodgovornijih kadrova zbog čega se njegovo ime spominjalo i u opcijama za kandidata za načelnika.

Isti izvor navodi da SNSD nije zadovoljan dosadašnjim radom opštinske administracije, te je pala odluka da dođe do promjena i na pozicijama načelnika odjeljenja. U SNSD-u su zaključili da žele novu energiju, a od rukovodilaca se očekuje da uvijek budu dostupni i na usluzi svim građanima.

Tako će na čelo odjeljenja za finansije doći Sanja Brenjo iz SNSD-a, a ovoj stranci će pripasti i odjeljenje za privredu gdje će načelnik biti dosadašnji zamjenik načelnika Milutin Samardžić.

Pokret Volimo Srpsku dobio je načelnička mjesta čak dva odjeljenja, pa će Sandra Zirojević biti načelnica odjeljenja za urbanizam, a Aleksandar Marić načelnik odjeljenja za opštu upravu.

Mjesto predsjednika Skupštine opštine zadržaće Socijalisti, a tu poziciju još jedan mandat obavljaće Momčilo Vukotić. Potpredsjednik Skupštine opštine biće Sandra Kovačević iz SNSD-a. Socijalistima u raspodjeli vlasti ostaje i mjesto direktora Doma zdravlja.

Što se tiče ostalih direktorskih pozicija, prema informacijama iz SNSD-a, većina sadašnjih direktora  je na ledu. Na direktorskim pozicijama, prema našim saznanjima, ostaće direktori ”Vodovoda” i ”Komusa”, dok se ostalima najvjerovatnije spremaju zamjene.

Isti izvor navodi da su i DNS i ”Radikali” jako zainteresovani za učešće u lokalnoj vlasti, tako da će, po svemu sudeći, u opoziciji ostati jedino tri odbornika SDS-a.

Predsjednik nevesinjskog SNSD-a Milosav Uljarević biće šef Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini opštine koji je najveći i broji osam odbornika.

Na idućoj sjednici lokalni parlament trebao bi usvojiti i program rada za ovu godinu.

Na lokalnim izborima u novembru za načelnika opštine izabran je SNSD-ov Milenko Avdalović kome je ovo drugi mandat.