Nevesinje: Igralište ipak nije nestalo

 

Igralište u Nevesinju ipak nije nestalo kako su to tokom vikenda objavili pojedini mediji navodeći da je mobilijar sa igralište u krugu bivše kasarne „Nevesinjska puška“u Nevesinju nestalo samo dan nakon posatvlajnja.

Saopštili su to iz Udruženje građana „Talas 059“ Nevesinje koje je sprovelo projekat novog igrališta.

”Dana 25. 03. 2022. igralište je trebalo biti otvoreno, ali u toku postavljanja volonteri su uočili probleme sa pričvršivanjem opreme za podlogu. S tim u vezi, preuzete su aktivnosti na rješavanju problema, te je mobilijar iz sigurnosnih razloga privremeno sklonjen sa terena, i to na dio koji pokriva video nadzor Udruženja MS u neposrednoj blizini igrališta (50m). Nedostaci nisu mogli biti otklonjeni zbog neradnih dana (vikend), te će mobilijar u punom kapacitetu biti postavljen u tekućoj radnoj sedmici”, navodi se u saopštenju.

Podsjeća se da je putem Konkursa za sufinansiranje omladinskih programa i projekata Ministarstva porodice, omladine i sporta Udruženju građana „Talas 059“ odobrena sredstva u iznosu od 2800 KM, koja su utrošena na nabavku mobilijara za igralište u krugu bivše kasarne „Nevesinjska puška“. Projekat su podržali Udruženje oboljelih od multiple skleroze regije Istočne Hercegovine i Hidroelektrane na Trebišnjici.

”Kao Omladinska organizacija trudimo se da utičemo na mlade ljude da se uključe u društvena dešavanja u cilju poboljšanja uslova za mlade, kao i omogućavanja zajedničkog druženja kroz humanitarni, volonterski, obrazovni i svaki drugi pozitivni oblik rada i druženja”, ističu iz Udruženja ”Talas 059”

Ističu da su na području Nevesinja sproveli mnoge projekte među kojima su: sanacija fasade stambeno-poslovne zgrade na Trgu slobode u saradnji s Opštinom Nevesinje;
nabavka i postavljanje klupa i kanta za otpad na više lokaliteta, dječije igralište u partizanskom spomen-groblju, akcije pošumljavanja 2018, 2019. i 2020. – u saradnji sa ŠG „Botin“ Nevesinje; Trg mladih – faza 1 u saradnji sa „u saradnji sa OO „OKO“, „Bona Fide“ i „Nova ideja“, Opštinom Nevesinje, HET/ERS i JP „Vodovod“ Nevesinje; čišćenje divljih deponija; projekat „Drvored prijateljstva“; Trg mladih – faza 2; Trg mladih – faza 3 itd.

Prethodni članakKrivo mu bilo što se sahranjuju na groblju, pa im macolom razbio spomenik
Naredni članakFILMSKE SCENE: Odzavanjale pucnjava i eksplozija, ubijeno troje ljudi, među njima policajac