NEVESINJE I MOSTAR PODRŽALI HUMANITRANE AKCIJE ZA DJECU SA KOSOVA I METOHIJE

Predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov uručio je danas zahvalnice Osnovnoj školi ‘’Risto Proroković’’ u Nevesinju, Opštini Nevesinje i Srpskom prosvjetnom i kulturnom društvu ‘’Prosvjeta’’ iz Mostara za učešće u humanitarnim akcijama za pomoć bratskom narodu Kosova i Metohije.

Arlov je izrazio zahvalnost i porodicama iz Nevesinja koje su ove godine po prvi put učestvovale u projektu „Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske“ i ugostile djecu iz Zvečana, Banjske, Žerovnice i drugih mjesta Kosova i Metohije.

Arlov je takođe istakao da nevesinjska osnovna škola dugi niz godina učestvuje u akcijama „Obradujmo naše vršnjake sa Kosova i Metohije“, a da SPKD ‘’Prosvjeta’’ iz Mostara već nekoliko godina učestvuje u dočeku i organizovanju posjeta u Mostaru za djecu sa Kosova i Metohije koja borave u Hercegovini.

Arlov je naglasio da je Republika Srpska kroz humanitarne akcije stalno prisutna na Kosovu i Metohiji.

‘’Izgradili smo Dnevni centar „Podrži me, 9. januar“ za djecu i mlade sa poteškoćama u razvoju u Kosovskoj Mitrovici koji sada opremamo.  Upravo je ova akcija prikupljanja novca preko osnovnih i srednjih škola koja traje do 31. decembra usmjerena na dodjelu decembarskih i januraskih paketića, ali i za opremanje dnevnog centra’’, dodao je on.

Rukovodstvu nevesinjske škole Arlov je uručio sliku patrijarha Pavla rađenu na kamenu u Zubinom Potoku.

Predstavnik Opštine Nevesinje Marko Savić rekao je da će Opština Nevesinje i ubuduće učestvovati u ovakvim humanitarnim akcijama.

Direktorica nevesinjske obrazovne ustanove Mara Šaran istakla je da se škola rado odaziva svim humanitarnim akcijama, a svake godine od septembra do decembra prikuplja se novac za pomoć djeci sa Kosova i Metohije. Ona je dodala da je ove godine za tu namjenu prikupljeno oko 2150 maraka.

‘’ Svi žele da učestvuju u ovoj akciji u skladu sa svojim mogućnostima i na taj način pokazuju koliko im je stalo do naše braće na Kosovu’’, rekla je Šaran.

Predsjednica SPKD ‘’Prosvjeta’’ Gradski odbor Mostar Sanja Bjelica Šagovnović kazala je da će mostarska ‘’Prosvjeta’’ i djeca iz Prosvjetine škole u Mostaru i ubuduće ostati uključeni u humanitrane aktivnosti za pomoć djeci na Kosovu i Metohiji u skladu sa svojim mogućnosima. ‘’Uvijek se s radošću odazovemo svakoj akciji. Djeca sa Kosova i Metohije su u dva navrata bili naši gosti u Mostaru i ponijeli lijepe uspomene’’, kazala je Bjelica Šagovnović zahvalivši se Odboru za sve što radi za srpski narod na Kosovu i Metohiji.

Uručenje zahvalnica u Neveisnju je održano u Osnovnoj školi uz prisustvo učenika i nastavnog osoblja, a u Mostaru u Vladičanskom dvoru gdje je sjedišet ‘’Prosvjete’’.

Prethodni članakPonder posjetio Regulatornu agenciju za komunikacije
Naredni članakPutin: Srbi nisu narod koji Zapad može da slomi i potčini