NEVESINjE ĆE BITI VELIKO GRADILIŠTE U NAREDNE ČETIRI GODINE

Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić poručio je danas u Nevesinju da je ova stranka opredjeljena za rad, stvaralaštvo, kako u pomenutoj opštini, tako i u drugim lokalnim zajednicama.

“Uvijek gledamo u budućnost. Ponosim se svim onim što smo u prethodnom periodu učinili za Nevesinje. Zahvaljujem se načelniku Milenku Avdaloviću na dosadašnjem radu. Ubjeđen sam da je to garant pobjede i toga da ćemo nastaviti dalje zajedno da realizujemo velike projekte. Želimo ubrzan ekonomski razvoj, to je pitanje života. Moramo graditi Republiku Srpsku na principima socijalne pravde i moramo biti istrajni i privrženi toj ideji”, rekao je Đokić te dodao da Republici Srpskoj treba brži ekonomski razvoj i veća stopa BDP-a.

Predsjednik SP-a je naveo da je Nevesinje pozitivan primjer kako treba raditi.

“Nevesinje će biti veliko gradilište u naredne četiri godine: HE Dabar do 2024. godine, VE Grebak – on je pripremljen za realizaciju. Svi trebaju biti svjesni koliki je značaj ovih projekata, kako za Nevesinje, tako i za regiju i cijelu Republiku Srpsku. Tu je i VE Trusina. Ta tri projekta, kao i mnogi drugi, će značiti preporod i iskorak. Socijalisti tu ideju podržavaju, to je pravac naših djelovanja. Tu smo da radimo, da realizujemo brojne projekte, zato nam treba pobjeda, kako bismo zajedno nastavili gdje smo stali. Time stvaramo povoljne uslove za život i ostanak na ovim prostorima. Zato udarnički moramo i hoćemo ići naprijed! Idite od čovjeka do čovjeka, idimo u svaku kuću, ljudi hoće one koji stvaraju, a Socijalistička partija to jeste! Vjerujte u Socijalističku partiju! Idemo u pobjede udarnički”, poručio je Đokić.

Ognjen Kuljić, predsjednik OO SP Nevesinje i nosilac liste Nevesinje, ubijeđen je u pobjedu.

„ Socijalisti su opredijeljeni da poštuju mjere institucija Republike Srpske, jer se samo na taj način može graditi jaka i stabilna Republika. Mi se moramo okrenuti ljudima i to nije samo priča, već na taj način i djelujemo. Mi smo tu da realizujemo nove projekte, a najveći je projekat izgradnje vjetropark „Grebak“, koji naš predsjednik kao ministar energetike i rudarstva zagovara. Politika socijalista je politika očuvanja radnih mjesta i otvaranja novih, a projekat „Grebak“ će upravo doprinijeti tome, jer će na njegovoj realizaciji biti angažovano dosta lokalnih kompanija, a opština će preko koncesione naknade dobijati oko milion maraka godišnje. Socijalistička partija na izbore izlazi nikad jača! Živjelo Nevesinje, živjela Republika Srpska!“, poručio je Kuljić.

Slobodan Protić, predsjednik Izvršnog odbora Socijalističke partije rekao je da je lista ove stranke u Nevesinju spoj mladosti i iskustva u pravom smislu te riječi.

„Uradili ste mnogo u proteklom periodu i očekujem vidljiv rezultat na izborima. Rukovodstvo ovog odbora je uvijek pokazivao veliku agilnost i borbenost za svoje članove i to je uvijek davalo i davaće rezultate, u to sam siguran. Naš slogan UDARNIČKI znači borbu, jačinu sa kojom moramo ići naprijed. Nemam dilemu da ćemo biti uspješni, moramo biti mjera toga kako se voli i bori za svoj narod!“, kazao je Protić.

Milenko Avdalović, zajednički kandidat za načelnika Nevesinja poručio je da su HE Dabar i VE Grebak dva velika projekta koja će pomoći nesaglediv razvoj ove opštine.

„To će značiti preporod naše opštine. SP je svih ovih godina pružala veliku podršku. Najvažnija stvar je da pobijedimo. Imamo ideje i u naredne četiri godine ćemo preporoditi Nevesinje“, rekao je Avdalović.