NEVESINJE: BEZUSLOVNA PODRŠKA PREDSJEDNIKU DODIKU

NEVESINJE – Načelnik opštine Nevesinje Milenko Avdalović i predsjednik Skupštine opštine Nevesinje Momčilo Vukotić  poručili su da rukovodstvo opštine Nevesinje čvrsto stoji uz rukovodstvo Republike Srpske u očuvanju Republike Srpske i njenih institucija i pruža bezuslovnu podršku predsjedniku Miloradu Dodiku.

”U ključnom momentu za Republiku Srpsku rukovodstvo Opštine Nevesinje pruža bezuslovnu podršku za očuvanje naše države, vjerujući u ispravnost odluka koje donosi rukovodstvo Republike”, navode u saopštenju Avdalović i Vukotić.

Oni dodaju da su Dejtonskim sporazumom jasno  definisane nadležnosti i pozicija Republike Srpske, koje se u Republici Srpskoj poštuju.

”Ne želimo i ne možemo dozvoliti jednoj osobi, koja neovlašteno o svemu odlučuje, da mijenja ovlašćenja naše Republike i stvara netrpeljivost na svim nivoima vlasti”, ističe rukovodstvo opštine Nevesinje.

Oni smatraju da je podizanje optužnice protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika  politički presedan i težnja za uništenje vlasti Republike Srpske.

”Uvijek smo bili oni koji su radili i gradili i podizali svoju Republiku od njenog nastanka, bez obzira na sve nevolje i nedaće koje su nas stizale. Borili se izborili za demokratsku državu i nećemo dozvoliti da neovlašteni visoki predstavnik urušava naš sistem i naš ustavni poredak. Zato opštinsko rukovodstvo čvrsto stoji uz rukovodstvo Republike Srpske za očuvanje Republike Srpske i njenih institucija i zaštiti dejtonske BiH”, naglašava se u saopštenju.

Prethodni članakTrebinjac prijetio sugrađaninu, tužilaštvo ga tereti za krivično djelo
Naredni članakSahranjena najstarija Hercegovka