Nestorović i “Glas iz naroda” iznenađenje izbora: Niko nam nije davao šanse

“Glas iz naroda“ čije je doktor Branimir Nestorović zaštitno lice (iako nije imenom na listi), osvojio je prema IPSOS-u i CeSID-u 4,8 odsto glasova na izborima u Srbiji.

“Niko nam nije davao šanse. A mi smo ušli u krug četiri, pet najjačih partija u zemlji. Mi smo u kampanji potrošili, do deset dana pred kraj kampanje 12.000 evra“, rekao je Nestorović kada su objavljeni preliminarni rezultati.

“Nemamo koalicioni potencijal i 99 odsto nećemo ulaziti ni u kakve koalicije”, dodao je Nestorović.

Brojanje glasova će se nastaviti, ali je sigurno da će Nestorović preći cenzus i imati svoje predstavnike u Skupštini, prenosi Nedeljnik.rs. Prevazišao je sve rezultate iz anketa i čini se “preuzeo” najviše glasova Socijalističkoj partiji Srbiji, ali i Zavetnicima i Dverima.

Nestorović je nosilac “novog talasa” u načinu političkog komuniciranja u Srbiji jer je ostvario popularnost na određenim YouTube kanalima, nije se bavio tradicionalnom kampanjom, a uspeo je da ostvari značajan rezultat. Njegove političke poruke su antisistemske, Nestorović govori o teorijama zavjere, o tome da su svi ljudi koji imaju plave oči zapravo sa druge planete, ali se njegov rezultat kreće oko pet odsto. Očigledno je i da su brzo zaboravljeni njegovi neodgovorni istupi na početku pandemije koronavirusa.

Prethodni članakPrve projekcije: Еvo koliko će mandata osvojiti partije
Naredni članakRIK na osnovu 7.659 biračkih mjesta: “Srbija ne sme da stane” 47,1 odsto glasova