NESTALA DJEVOJČICA OD dvije godine – Očajna majka: Dok sam se okrenula, NJE NIJE BILO

U Brestovačkoj banji više stotina ljudi neprestano doziva dvogodišnju Danku koja je nestala danas dok se sa majkom i godinu dana starijim bratom igrala u Banjskom polju.

Djevojčica Danka Ilić (2) zbog čijeg nestanka je po prvi put u Srbiji aktiviran sistem Amber alert, naziva “Pronađi me”, nestala je oko 13.45, a njena majka je van sebe.

– Živimo u Boru. Dovela sam ih da se malo istrče i prošetaju. Moji su porijeklom odavde i kao dijete sam tu često boravila – priča Dankina majka Ivana Dragomirović.

Djevojčica na sebi ima maslinasto zelenu jaknicu i ljubičaste pantalone. Kosa joj je vezana u repić. Cijeli Bor je dignut na noge, a jake policijske snage pretražuju svaki pedalj na potezu od oko 10 kilometara od mjesta na kom je djevojčica bila sa majkom.

– Dok sam se okrenula, nije je bilo. Ona još nema dvije godine, u maju će ih napuniti. Ne govori još. Zvala sam je, dozivala, nije mi se odazvala. Tu u blizini ima jedna šumica. Molim Boga da je što prije nađemo – očajno je rekla Ivana za Novosti.

Policija po kiši pretražuje teren

Kako je Blic ranije pisao, policija koja po kiši pretražuje teren u potrazi za Dankom zamolila je večeras okupljene građane da se raziđu, kako ne bi ometali pse tragače u potrazi za nestalim djetetom.

Kako javlja reporter Blica iz Bora, policija kreće u pretragu terena termovizijskim kamerama. Oni su poručili da će potraga za malom Dankom trajati cijelu noć.

Teren od 6, 7 kilometara pretražen je po nekoliko puta, ali dijete još uvijek nije pronađeno.

Vremenski uslovi, tačnije kiša koja trenutno pada, dodatno otežava potragu.

Prvi put aktiviran “Amber alert”

Zbog nestanka Danke Ilić (2) večeras se po prvi put u Srbiji aktivirao i sistem popularno nazvan “amber alert”, zvaničnog naziva “Pronađi me”, kojim se javnost hitno obavještava o nestanku djeteta. Dvogodišnja Danka je nestala prije četiri sata u okolini Bora, a u toku je potraga za njom.

FOTO: MUP/SCREENSHOOT
FOTO: MUP/SCREENSHOOT

– Danka Ilić, starosti 2 god. nestala oko 13.45 u Boru, smeđe kose, visina 85 cm, nosi maslinastu jaknu, ljubičaste pantalone – stigla je sms poruka.

Prekinut program RTS

Program RTS je prekinut i izdato je saopštenje.

 Pronađi me, hitno obavještenje o nestanku maloljetnika – navodi se u saopštenju kojim je prekinut program, a koje je ponovljeno dva puta u razmaku od 10 minuta na Radio televiziji Srbije..

Prethodni članakSDA pozdravila odluku Schmidta i okrivila Trojku, SNSD i HDZ jer je visoki predstavnik morao intervenisati
Naredni članakBradara: Domaći političari trebaju sami donijeti odluke