Nesreća u kanjonu Neretve: Spasena državljanka Njemačke

Pripadnici Gorske službe spašavanje Konjic juče  su na grebenu između kanjona Neretve i Rakitnice pružili prvu pomoć povrijeđenoj državljanki Njemačke /41/, koja je kasnije helikopterom EUFOR-a prebačena na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.

Iz GSS FBiH saopšteno je da je oko 11.00 časova stanica te službe Konjic dobila dojavu o nesreći dvoje stranih državljana na grebenu između kanjona Neretve i Rakitnice, u blizini vrha Vis.

Na lokaciju nezgode odmah je upućeno 11 spasilaca GSS-a, kojima je trebalo dva sata da stignu na tu nepristupačnu lokaciju.

– Nakon pregleda ustanovljeno je da njemačka državljanka /41/ ima povredu noge, te da je potreban jako dug i kompleksan transport zbog zahtjevnosti terena. Unesrećenoj je pružena prva pomoć, na teren su upućene dodatne snage, a odmah se pristupilo pokretanju procedura za helikoptersku podršku i evakuaciju – navedeno je u saopštenju.

Iz federalnog GSS-ča su dodali da je nakon mnogih urgiranja te službe njemačka državljanska oko 18.00 časova helikopterom EUFOR-a prebačena na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, gdje će biti medicinski zbrinuta.

– Ova brza i koordinisana akcija spašavanja još jednom ističe ključnu ulogu helikoptera u pružanju hitne pomoći u teško dostupnim područjima – ističe se u saopštenju.

Prethodni članakKRIK ŠAMPIONA Đoković nakon epske bitke poderao majicu i ispustio sve iz sebe (VIDEO, FOTO)
Naredni članakPožar na ostrvu Tenerife najmerno izazvan, policija istražuje slučaj