Nešić: Sa SDS-om i PDP-om idemo u rušenje Vlade Republike Srpske

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić potvrdio je da je ova stranka dogovorila saradnju s SDS-om i PDP-om te da će zajednički nastupiti na izborima 2022. godine.

Promjene

– Sve u namjeri da donesemo promjene u Republiku Srpsku. Ko će biti kandidat za koju pojedinačnu funkciju to je predmet daljih razgovora. Smatram da ćemo uspjeti da dođemo do najboljeg mogućeg rješenja, vodeći računa, prije svega, o općem interesu, a ne o pojedinačnim. S tim u vezi očekujem da zajednički izbacimo kandidate koji mogu pobijediti – rekao  je Nešić za Avaz.

Kazao je da je ovim dogovorom poslata jaka poruka da će postojati jedan front naspram vladajuće strukture i da su promjene moguće.

Veliko nezadovoljstvo

– Vodimo pregovore sa više poslanika koji su do sada bili dio vladajuće strukture. Ne mogu reći iz kojih stranaka, razgovaramo s poslanicima iz skoro svake stranke u NSRS, a također i sa cijelim strankama. Postoji veliko nezadovoljstvo u ostatku vladajuće koalicije koje će sigurno kulminirati u narednih nekoliko mjeseci. Cilj nam je smjena Vlade RS – rekao je Nešić.