Nešić: Podrška Srbiji, terorizam predstavlja napad na sigurnost svih u regionu

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić izrazio je podršku Srbiji nakon terorističkog napada na pripadnika Žandarmerije koji je obezbjeđivao ambasadu Izraela u Beogradu, istakavši da gnusni čin nasilja predstavlja napad na mir i sigurnost svih u regionu.

Nešić je rekao da on i Ministarstvo, na čijem je čelu, osuđuju svaki oblik terorizma, te istakao da su bezbjednost i stabilnost regije od ključne važnosti i da će s tim ciljem biti nastavljena bliska saradnja sa srpskim vlastima kako bi se zajedno suprotstavili ovakvim prijetnjama.

Prema njegovim riječima, ovaj incident još jednom potvrđuje da je najveći bezbjednosni rizik u regiji religijski ekstremizam, koji, u kombinaciji sa ilegalnim migracijama, predstavlja stalni izazov za koji se nikad ne zna kada može eskalirati.

On je naveo da se mora biti stalno na oprezu i preduzimati zajedničke mjere kako bi se zaštitili građani i očuvao mir.

– U ovim teškim trenucima, naše misli su sa povrijeđenim pripadnikom Žandarmerije, njegovom porodicom, kao i sa cijelom Srbijom. Ostanimo ujedinjeni u borbi protiv terorizma i očuvanju stabilnosti u našim zemljama – istakao je Nešić za Srnu i dodao da je Ministarstvo uz svoje prijatelje u Srbiji.

Pripadnik Žandarmerije čiji su inicijali M.Ј. /34/ ranjen je danas samostrijelom u vrat ispred Ambasade Izraela u Beogradu, nakon čega je u samoodbrani upotrijebio oružje i savladao napadača, koji je od posljedica ranjavanja preminuo.

Prethodni članak“U pidžami izađe da baci smeće” Komšije Nataše Bekvalac razvezale jezik, otkrili kakva je pjevačica kad se kamere ugase
Naredni članakNjemačka drugi četvrtfinalista Evropskog prvenstva