Nešić nakon sastanka s Dodikom: RS iznad svakog partijskog interesa

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić potvrdio je Srni da je u petak naveče u Banjaluci razgovarao sa liderom SNSD-a Miloradom Dodikom, te da su konstatovali da je Republika Srpska iznad svakog partijskog interesa.

Nešić je rekao da je sastanak bio kratak, te da je protekao u prijateljskoj atmosferi.

Prema njegovim riječima, na sastanku nije bilo riječi o izlasku DNS-a iz koalicije, te da će tu odluku donijeti DNS.

Podsjećamo, Nešić je u srijedu podnio ostavku na mjesto direktora „Puteva Republike Srpske“, koju je obrazložio zdravstvenim problemima.

Dodik je u četvrtak, odgovarajući na pitanja novinara, demantovao pojedine tvrdnje da je Nešić smijenjen i istakao da su SNSD i DNS i dalje u koaliciji, te pozvao da se ne pravi raskol između dvije partije.

On je takođe rekao da nema ništa sporno u tome da pozicija direktora „Puteva Republike Srpske“ pripada DNS-u, te da će Neđić moći ponovo da konkuriše za tu funkciju ukoliko mu zdravstveno stanje dozvoli.

„Oni ostaju naš koalicioni partner i mislimo da razgovaramo o našoj saradnji. Nemamo namjeru nikoga iz DNS-a da smjenjujemo, a Nešiću smo rekli da, kada završi medicinski tretman, može da dođe da razgovaramo o njegovom angažmanu“, rekao je Dodik u četvrtak