Nešić: Ministarstvo bezbjednosti nastaviće da bude predvodnik evropskog puta

Posvećenost evropskim integracijama i predanost zajedničkom cilju u poljednjih godinu dali su vidljiv rezultat otvaranjem pregovora o članstvu BiH u EU, izjavio je ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić.

Pozdravljajući današnju odluku Evropskog vijeća, Nešić je istakao da je ovo primjer kada se okupi oko jasnih zajedničkih ciljeva, kao što je to slučaj sadašnjeg sastava Savjeta ministra, ostavaruju se generacijski ciljevi i trasira put u evropsku i modernu budućnost.

Ponovio je veliki doprinos tima kojeg vodi za postizanje ovog rezultata jer je na listi ispunjenih obaveza koje su dovele do ove odluke, najviše iz resora Ministarstva bezbjednosti BiH.

– I nakon ove odluke pred nama je ozbiljan posao pregovaranja, usklađivanja zakonodavstva i zatvaranja pregovaračkih poglavlja. Ministarstvo bezbjednosti će nastaviti da bude predvodnik i na ovom dijelu evropskog puta BiH. Sve to činimo zbog toga što želimo ovdje dovesti evropske vrijednosti i standarde i postići bolji kvaliteta života za naše građane – kazao je Nešić.

Prethodni članakPročitajte zaključke Evropskog savjeta za BiH
Naredni članakHrvatski mediji o srpskim špijunima spavačima: “Najviše ih ima u Podunavlju”