Nema testiranja za praznike u Mostaru

Dom zdravlja Mostar neće obavljati testiranje na SARS CoV-2 25.,26. i 27. decembra,  saopštili su iz Doma zdravlja uz napomenu da je ponedjeljak 28. decembra redovni radni dan.

”Febrilni punkt (Izolatorij) će raditi svaki dan od 7-13 časova gdje će se Covid pacijenti obrađivati na preporuku ljekara iz dežurne ambulante. Iza 13 časova će Hitna pomoć preuzeti hitno zbrinjavanje Covid-19 pacijenata”, naveo je mostarski Dom zdravlje.

Ako bi bila potreba za zdravstvenom uslugom, navodi se iz Doma zdravlja, navedenih datuma možete pozvati na broj dežurne ambulante 036-335-549 od 8-12 sati, a iza 12 sati možete pozvati Hitnu pomoć na broj 124.

”Ljubazno Vas molimo da nadolazeće praznike provedete u krugu svoje porodice te da smanjite sve nepotrebne kontakte kako biste minimizirali mogućnost infekcije. Vrlo je izvjesno da će nakon svih praznika doći do uvećanja broja oboljelih, bit će otežan i usporen pristup zdravstvenoj zaštiti te iz tih razloga Vam toplo savjetujemo da u narednim sedmicama povećate oprez i čuvate se kako bismo svi zajedno ugodnije ispratili ovu tešku godinu”, naveo je mostarski Dom zdravlja.