Nema nastavka sjednice Doma naroda, bošnjački delegati i dalje blokiraju rad

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović zaključio je današnju sjednicu zbog nedostatka kvoruma, poručivši Bošnjacima, čiji delegati blokiraju rad ovog doma, da razmisle o svojim potezima, jer se blokira rad svih institucija u BiH.

Čović je konstatovao da su na sjednici prisutna tri delegata iz Kluba srpskog naroda, četiri iz reda hrvatskog, dok predstavnika Kluba Bošnjaka nije bilo.

– Žao mi je što time ulazimo u blokadu od strane Kluba Bošnjaka koja traje već tri mjeseca i nisam siguran kako će to dalje ići – rekao je Čović.

On je naveo da je moguće da bude zakazana hitna sjednica ovog doma na kojoj će jedina tačka dnevnog reda biti prijedlog budžeta institucija BiH o kojem bi Savjet ministara trebao da raspravlja na današnjoj sjednici.

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH trebao je danas da nastavi sjednicu prekinutu 18. marta, kada je Klub delegata bošnjačkog naroda napustio zasjedanje zbog uvrštavanja u dnevni red Prijedloga zakona o Ustavnom sudu delegata Želimira Neškovića.

Prethodni članakDodik o O'Brajanu: BiH koju oni grade je neodrživa i nemoguća
Naredni članakПотписан Колективни уговор за све раднике у “Електропривреди РС” “Ово је најважнији документ за СВЕ ЗАПОСЛЕНЕ У ХОЛДИНГУ који наредне три године осигурава стабилност и сигурност”