Nedić: Na konferenciji o afričkoj kugi svinja raspravljaće se o svim problemima

Veterinarska nauka zajedno sa svim subjektima u Republici Srpskoj pokušava naći najbolja moguća rješenja u borbi sa afričkom kugom svinja, izjavio je predsjednik ekspertske grupe profesor doktor Drago Nedić, gostujući u Јutarnjem programu naše televizije.

Nedić je naglasio da je virus veoma agresivan.

– Ministarstvo od veterinarske službe maksimalno očekuje da učini nešto dobro i prati šta ta služba zahtijeva. Puno truda je uloženo i mislim da imamo dobre rezultate. Na konferenciji o afričkoj kugi svinja koja će se održati danas u Banjaluci želimo da čujemo iskustva ljudi sa terena – poručio je Nedić.

Nedić smatra da je značajno da se napravi pregled stanja i aktivnosti otkad se pojavila ova bolest.

– Prije svega, potrebno je pomoći ljudima koji se bave svinjogojstvom kako bi šteta bila što manja. Dva mjeseca se borimo s afričkom kugom svinja i na osnovu tih iskustava želimo da kažemo šta smo uradili i naučili. Zbog toga danas imamo jednu otvorenu, stručnu, radnu konferenciju na kojoj ćemo raspravljati o svim problemima – rekao je Nedić.

Nedić je napomenuo da je najvažnije da se zaštiti zdravlje, kao i da se pomogne ekonomiji zemlje.

Podsjetimo, u Banjaluci će danas biti održana konferencija o afričkoj kugi svinja, koju organizuju Veterinarska komora i Društvo doktora veterinarske medicine Srpske.

Prethodni članakDanas sunčano i vruće, temperature do 38 stepeni
Naredni članakSve spremno za početak nove školske godine