Nastavlja se potraga za nestalim mladićima iz Stoca

U ranim jutarnjim satima u Stocu su se počeli okupljati spasioci raznih službi i volonteri kako bi nastavili potragu za dvojicom nestalih mladića iz Stoca. Pretpostavlja se da je njihovo vozilo završilo u rijeci Bregavi u noći sa nedjelje na ponedjeljak, gdje će i danas biti koncentrisana potraga.

Kemal Maksumić, dežurni tužilac Tužilažtva Hercegovačko-neretvanskog kantona, potvrdio je juče da postoje indicije da se na lokalitetu Pitića brijeg u Stocu nalazi vozilo Jeep Compas.

Ronioci nisu juče uspjeli zaroniti u Bregavu zbog nabujale rijeke i teških vremenskih uslova, a ovu informaciju potvrdio je Mateo Dadić, pripadnik HGSS-a Čapljina. Zbog toga je potraga privremeno obustavljena u ponedjeljak u večernjim satima. Inače, riječ je o automobilu kojim su se tokom noći s nedjelje na ponedjeljak iz Stoca prema Vidovom Polju udaljila dvojica mladića, M.V. (20) i F.S..

Ljudevit Marić, portparol Uprave policije MUP-a HNK je kazao kako se pretpostavlja da je vozilo na ovoj lokaciji zbog zamućenosti vode, te također na ovoj lokaciji postoje i vidljivi tragovi da je vozilo upalo u rijeku, no još uvijek se ne može ništa potvrditi jer nabujala Bregava zbog vremenskih neprilika i dalje raste.

Juče je na terenu bio velik broj pripadnika MUP-a HNK, ISS-a Mostar, HGSS-a Čapljina, GSS-a, Civilne zaštita te dežurni tužilac.

Podsjetimo, stolačkoj policiji je R.V. (47) u 00:45 sati prijavila da je njen sin, M.V. bio u jednom kafiću u Stocu sa F.S. te da nije došao kući, kao i da je nedostupan na telefon. Iz MUP-a HNK su objavili da je sat nakon ponoći u policiju došao otac od F.S., zajedno, sa S.P., koji je policijskim službenicima dao informacije o tome kako je on dao svoje vozilo M.V. i F.S. da odu u Vidovo polje, nakon čega im se gubi svaki trag. Odmah nakon toga tokom noći policijske patrole su obišle grad i šire područje, ali nisu uspjeli pronaći nikakve tragove sve do ponedjeljka ujutro. Bljesak info

Prethodni članakSijarto: Dodik je apsolutno predan evropskom putu
Naredni članakSiti protiv Kopenhagena nastavlja odbranu titule u Ligi šampiona