NASILNA SMRT U LJUBUŠKOM Sin osumnjičen za ubistvo oca

Policijskoj upravi Ljubuški, juče oko 18 sati, prijavljeno je ubistvo koje je navodno počinjeno od strane osobe A.P. (1993) nad njegovim ocem V.P. (1959).

Policija je odmah reagovala na prijavu te su na mjesto događaja upućeni policijski službenici Policijske uprave Ljubuški te hitna pomoć Doma zdravlja Ljubuški.

Dolaskom u porodičnu kuću pronađeno je tijelo V.P. s vidljivim povredama koje ukazuju na nasilnu smrt uzrokovanu intervencijom druge osobe.

Osoba A.P., koja je poznata kao registrovani duševni bolesnik, takođe se nalazila na mjestu događaja te je odmah privedena. Dežurni tužilac u Širokom Brijegu obaviješten je o situaciji i postupcima koji su preduzeti.

Uz prisustvo dežurnog tužioca i mrtvozornika, policijski službenici PU Ljubuški proveli su uviđaj na mjestu događaja. Tijelo preminulog V.P. prevezeno je u gradsku mrtvačnicu “Bijeli Brijeg” u Mostaru, gdje će se izvršiti obdukcija radi utvrđivanja točnog uzroka smrti.

Istraga ove tragične situacije nastavlja se, a policijski službenici PU Ljubuški preduzimaju sve potrebne korake kako bi se rasvijetlili svi detalji ovog zločina. Prema informacijama iz Policijske uprave, slučaj je okarakterisan kao krivično djelo ubistva, što je kažnjivo prema članku 166 Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine. S obzirom na ozbiljnost događaja, slučaj će biti predat Kantonalnom tužilaštvu u ZHK u Širokom Brijegu.

Prethodni članakU Nikšiću pronađeno deset kilograma eksploziva, uhapšene dvije osobe
Naredni članakVučić primio učesnike kampa “Srbija te zove 2023” (FOTO/VIDEO)