Narednih dana očekuje se kiša, ali i temperature do 13 stepeni

Meteorolozi iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda za danas najavljuju pretežno oblačno vrijeme u Hercegovini, zapadu i u jugozapadu Bosne gdje lokalno može pasti malo kiše.

U većem dijelu Bosne umjerena oblačnost. Nešto manje oblačnosti i sunčanije se očekuje u sjevernim i sjeveroistočnim dijelovima. Puhaće vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 5, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 10, na jugu i u Krajini do 13 stepeni.

U Bosni i Hercegovini se sutra očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Kiša se očekuje većinom na području Hercegovine, Krajine i jugozapada Bosne. U ostalim područjima slabije padavine. Puhat će vjetar južnog smjera sa jakim, lokalno i olujnim udarima.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 8, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 12 stepeni.

Prvog dana vikenda je najavljeno pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Ponegdje uz kišu mogući su i pljuskovi sa grmljavinom. U planinskim dijelovima sa susnježicom ili slabim snijegom. Intenzivnije padavine na jugu i jugozapadu.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 8, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9, na jugu do 13 stepeni.

U Nedjelju će biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom, a u višim područjima sa susnježicom i snijegom. Tokom dana, padavine će oslabiti i postupno prestati. U večernjim satima nove padavine. 

Jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 5, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9, na jugu do 11 stepeni.