Naredni ponedjeljak sastanak u Mostaru

Lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je da ta stranka dobro funkcioniše, da je podmladila kadrove i da na naredne lokalne izbore izlazi potpuno spremno i veoma konsolidovano.

“Mlađi kadrovi mogu da povuku i unose novu energiju cijeloj Republici. Pokazujemo visok stepen potpunog jedinstva i na lokalne izbore izaći ćemo sa obrazom u svim opštinama sa našim kandidatima. Ponovićemo i ojačati rezultate u odnosu na one na proteklim izborima kada smo dobili 41 opštinu na pozicijama (grado)načelnika. Mislim da ćemo to sigurno povećati jer želimo da svugdje u Srpskoj bude bolje u interesu građana. Političari treba da se mjere po tome šta su ostavili iza sebe”, rekao je Dodik.

On je istakao da SNSD iz niza razloga želi jedinstvenog srpskog kandidata za načelnika Srebrenice, te pobjedu i na lokalnim izborima u Banjaluci, gdje je Nikola Šobot solidan kandidat i ozbiljna ponuda gradu.

Kada je riječ o koalicionim partnerima SNSD-a u Srpskoj, Dodik je rekao da je riječ o dobrim saradnicima.

“Imamo sređen dugogodišnji koalicioni odnos na čemu sam zahvalan. Pokazali smo da možemo zajednički da egzistiramo u veoma heterogenim strukturama. SNSD nosi vlast, ali bez doprinosa koalicionih partnera vrlo teško bismo mogli da sačuvamo stabilnost koju imamo”, rekao je Dodik za prnjavorsku televiziju “K 3”.

Govoreći o opoziciji u Srpskoj, Dodik je rekao da SDS radi pogrešno jer je, između ostalog, dozvolio da ga “razvali” PDP kao manja stranka.

On je rekao da se SDS ne bi trebao podređivati interesu malih partija koje suštinski otimaju njihovo glasačko tijelo.

Kada je riječ o nivou BiH, Dodik je rekao da ima dobru i normalnu komunikaciju sa vođom HDZ-a BiH Draganom Čovićem, te je najavio da će u naredni ponedjeljak imati sastanak u Mostaru.

On je ocijenio da će sudski proces koji se protiv njega vodi pred pravosudnim organima BiH zbog nepoštovanja odluka nelegalnog Kristijana Šmita ostati zapamćen kao određeni kamen međaš odnosa u okviru BiH.

“I da ipak ne može osuđivati ljude jedna takva gruba sila i politička volja pretvorena u kvazi zakon. To nema nigdje u svijetu osim ovdje. Razumijem to i dalje kao moj doprinos rušenju sistema međunarodnog protektorata u BiH u smislu da se to dovede do apsurda. Ali u ovom trenutku američki ljudi u Sarajevu kontrolišu sudske organe koji rade po njihovim nalozima”, rekao je Dodik.

On je zaključio da Srpsku u budućnosti vidi kao samostalnu.

“Budite ponosni na Srpsku koja je stabilna i sigurna. Vjerujte u mene i u ovo što radim. Ne vjerujte Amerikancima i njihovim poltronima. I to je to”, zaključio je Dodik.

Prethodni članakĐoković ide na Vimbldon!
Naredni članakVidovdan kroz vijekove: Pregled značajnih događaja u srpskoj istoriji