Nakon reprezentacije, za šamare u Evropi spremni i klubovi: Piksi (ne) odlazi, da li su Izvršnom odboru FS Srbije ODBROJANI DANI

Naučili su reprezentativci SR Jugoslavije, pa Srbije i Crne Gore i sad samo Srbije svoje navijače na katastrofalne igre na velikim takmičenjima, ali ovo izdanje u Njemačkoj je teško palo svima.

Odavno jedan loš rezultat nije izazvao ovoliko reakcija javnosti, stručnjaka i navijača, a iz Fudbalskog saveza Srbije samo muk.

Niko se ne oglašava, svi su se sakrili i pobjegli daleko od očiju javnosti. Čekaju da se smire tenzije, ali čekaju i reakciju iz kuće fudbala u Staroj Pazovi. A ovi u FS Srbije čekaju, navodno, izvještaj selektora Dragana Stojkovića, koji je prije nekoliko dana napustio Beograd i otputovao u Pariz.

Mnogo stvari je i prije odlaska u Njemačku dalo naslutiti raspad sistema na Evropskom prvenstvu. Odlazak avionom sa šahovnicom i bez odijela, u šortsevima i različitim čarapama, su sitnice. Pravi problemi traju već decenijama i svake godine sve više kulminiraju.

Iz nekoliko izvora bliskih Fudbalskom savezu Srbije saznali smo da selektor Stojković neće podnijeti ostavku! Pojedinci tvrde da su Piksiju dani odbrojani i da će on dobiti otkaz nakon sjednice Izvršnog odbora, koja bi trebalo da se održi u petak, ako se prije toga ne postigne dogovor o sporazumnom prekinu saradnje.

Stojković je u izjavi nakon kraha u Njemačkoj iziritirao javnost.

– I ja sam nezadovoljan. Ne očekujemo da nas poslije poraza i dva remija navijači dižu u nebo. Nemojte zaboraviti da je Srbije poslije 24 godine bila učesnik EP. Igrači i ja smo dali sve što smo mogli – rekao je Stojković.

Vjerovatno se ni izvještaj Izvršnom odboru FSS neće bitnije razlikovati. Istina je da je igra Srbije bila najlošija na turniru. Ako je samo plasman na EP poslije skoro dvije i po decenije vrh uspjeha, onda bi bilo bolje da su Vlahović, Mitrović, Tadić i društvo odmarali na svjetskim destinacijama umjesto što su se brukali na terenima u Njemačkoj.

Potpredsjednik Nedimović i generalni sekretar Šurbatović su već otišli, Stojkoviću su otvorena izlazna vrata kroz koja bi poslije petka mogli da prođu i svi članovi Izvršnog odbora.

Ko će preuzeti nacionalni tim veliko je pitanje. Dilema je stranac ili neko od domaćih stručnjaka. Postavlja se pitanje ko od domaćih trenera ima harizmu da vrati sjaj nacionalnom timu. Joakim Lev je navodno prvi kandidat među strancima, a Slaviša Jokanović kad je riječ o domaćim trenerima.

Mnogi ne žele da se oglase javno, ali nekadašnji trener Partizana Ivan Golac je u izjavi za NIN pogodio pravu u metu. Bez dlake na jeziku, iskusni stručnjak je rekao da je ključni problem fudbalskih posrtaja to što već decenijama ne postoji nikakav sistem i strategija.

U Fudbalskom savezu Srbije nisu stvorili ni igrače za budućnost. Struka i oni nezavisni treneri koji ne slušaju glas politike, već se oslanjaju na realno stanje, pitaju se ko će u budućnosti nositi dres Srbije. Mlađe selekcije imaju očajne rezultate. Bez kvalitetnih stručnjaka i igrača crno se piše fudbalu Srbije. Evropska priča je završena kad je reprezentacija u pitanju. Sad su za šamare i poniženja spremni klubovi koji se, već po navici, brukaju i kvalifikacijama za Ligu šampiona, Ligu Evrope i Ligu konferencija. Srpskainfo

Prethodni članakDanas obilježavanje 82 godine od bitke na Kozari
Naredni članakSIMBOL STRADANJA SRPSKOG NARODA Pripadnici Vojske Srbije imali svečani defile kroz Prijedor uoči obilježavanja 82 godine od bitke na Kozari