Najjači napad Izraela na Gazu do sada; Likvidiran komandant Hamasovog PVO

Izraelski borbeni avioni ubili su komandanta Hamasove vazdušnih snaga, koji je učestvovao u planiranju napada 7. oktobra, saopštio je IDF.

Asem Abu Rakaba bio je odgovoran za Hamasove bespilotne letjelice, paraglajdere, detekciju i obranu iz vazduha, navodi se u saopštenju.

“Učestvovao je u planiranju masakra u zajednicama koje okružuju Pojas Gaze 7. oktobra. Upravljao je teroristima koji su se paraglajderima infiltrirali u Izrael i bio je odgovoran za napade dronovima na položaje IDF-a”, dodali su Izraelci, prenosi Index.hr.

Ni protesti širom svijeta zbog rata u Gazi ne prestaju. Jevrejski  demonstranti zatvorili su Grand Central u Njujorku. Traže mir.

Stotine ljudi koji su zahtijevali prekid vatre između Izraela i Hamasa prisilili su vlasti juče da zatvore Grand Central Terminal, jedno od glavnih tranzitnih čvorišta Njujorka, objavila je Metropolitanska saobraćajna uprava (MTA).

“Grand Central Terminal zatvoren je do daljnjega zbog protesta”, objavio je MTA na svojoj web stranici, pozivajući putnike da koriste alternativne stanice i planiraju dodatno vrijeme putovanja.

“Žalite za mrtvima, a borite se do kraja za žive”, pisalo je na jednom transparentu podignutom unutar zgrade. Proteste je organizovala grupa pod nazivom Jevrejski glas za mir, saopštio je New York Times.

Prethodni članakNoćas počinje zimsko računanje vremena
Naredni članakĐoković ostao zarobljen na aerodromu (VIDEO)