Najbogatiji pas na svijetu ima privatni avion i kuhara

Gunter (Gunther) VI je najbogatiji pas na svijetu, a dolazi iz dinastije pasa koji su živjeli hedonističkim životom.

Gunter prodaje svoju vilu u vrijednosti od 31,75 miliona dolara, a ukupna vrijednost imetka kojim upravlja iznosi približno pola milijarde dolara. Gunterovo osoblje koje upravlja njegovom imovinom je odlučilo da proda vilu u Majamiju.

Tu vilu je Gunterov predak kupio od pjevačice Madone (Madonne) za 7,5 miliona dolara. Kako prenosi londonski The Times, Gunter VI je uživao da spava u Madoninoj spavaćoj sobi. Vila je sagrađena u toskanskom stilu i ima pogled na okean.

Razlog za prodaju vile je bio taj što su cijene nekretnina jako porasle, a zbog više nekretnina koje Gunter posjeduje nije bio problem prodati ovu vilu. Ovom prodajom ojačan je Gunterov fond koji je pokrenut 1992. godine, u doba Guntera III.

Te godine umrla je njegova vlasnica, grofica Karlota Libenštajn i sve ostavila svom psu, a potom se razvila cijela dinastija bogatih pasa.

Gunter voli da putuje svijetom u privatnom avionu, ima svog kuhara koji se brine da jede samo najbolju hranu, a za doručak mu se poslužuju samo kuhani i najukusniji komadi mesa.

Prethodni članakZa pola BiH danas je Dan državnosti, za drugu polovinu običan radni dan
Naredni članakU Sočiju sastanak Vučića i Putina