Nagrađeni gimnazijalci na prijemu kod gradonačelnika Trebinja

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić upriličio je prijem za sedmoro učenika  Gimnazije „Jovan Dučić“ koji su u proteklom periodu ostvarili zapažene rezultate na domaćim i regionalnim takmičenjima.

Ćurić je istakao da je ovo jedan mali znak pažnje prema đacima koji su svojim radom, trudom i znanjem osvojili nagrade iz oblasti u kojima su se takmičili.

„Svi smo upoznati kako se odvijala nastava u proteklom periodu, ali ipak imamo uspješne učenike iz našeg grada, koji su ostvarili dobre rezultate. Veliko im hvala na uloženom trudu i znanju, koga ne bi bilo bez njihovih vrijednih profesora i roditelja“, naveo je Ćurić.

On je kazao da će Grad Trebinje i u narednom periodu nagrađivati najbolje đake.

„Iskoristili smo ovaj prijem da se dogovorimo da đaci predlože Gradskoj upravi šta je neophodno da se nabavi od opreme kako bi oni postigli još bolje rezultate“, dodao je Ćurić.

Učenik trećeg razreda Gimnazije „Jovan Dučić“ Romana Roganović istakla je da je i pored svih okolnosti sa pandemijom virusa korona učestvovala na više literarnih konkursa na kojima je osovjila nagrade.

„Čast nam je i zadovoljstvo što je gradonačelnik upriličio prijem, jer smatram da se znanje treba cijeniti, hvala mu jer je prepoznao naš rad i trud“, kazala je Romana.

Za Radoša Radovanovića prijem kod gradonačelnika je znak da se svaki rad isplati, pa tako i njegov, s obzirom na to da je osvojio prvo mjesto na 8. Međunarodnoj konferenciji o nastavi fizike u Aleksincu u Srbiji, gdje je nagrađen za konstrukciju elektromagnetnog topa.

„Zahvalio bih se školi i profesorima što su voljni da rade sa nama i pripremaju nas za takmičenja. Nadam se da ćemo nagrade osvajati i u narednom periodu“, dodao je Radoš.