Načelnik Stoca: Pomoći ćemo porodici stradale djevojke, trebamo biti solidarni

Stjepan Bošković, načelnik Općine Stolac nakon snažnog zemljotresa koji je sinoć pogodio BiH i u kome je stradala jedna osoba,  za N1 je kazao da informacije sa terena govore da na periferiji, ali i centru nema nikakvih značajnijih materijalnih šteta osim na dvije porodicne kuće.

Kako je dalje pojasnio, na tim objektima je pričinjena šteta kada se uslijed snažnog podrhtavanja tla odronilo kamenje i oštetilo kuće.

– Nažalost, uslijed svega toga, povrijeđene su tri osobe iz jedne porodice dok je jedna osoba podlegla povredama kako su nam javili iz bolnice u Mostaru. Ovu priliku koristim da izrazim saučešće porodici i sada evo kažem da će grad i općina stajati iza te materijalne štete. Ne možemo nadoknaditi ljudski život, ali možemo stati iza porodice i da se svi solidarišemo i olakšamo ljudima u ovim teškim trenucima – naveo je Bošković.

Istakao je da se strah uvukao među ljude te da su mnogi od njih i dalje na ulicama, napustili su svoje kuće te se ne žele vratiti u njih.

– Pozivam na smirenost i nadamo se da je to to i da se ne bi trebalo više ništa dogoditi. Ujutro ćemo još dodatno analizirati situaciju, sanirati svu štetu koja je nastala. Činjenica je da je ovaj nesretni slučaj svu ovu materijalnu štetu bacio u drugi plan. U ovom trenutku se trebamo solidarisati s ovom porodicom – poručio je Bošković.

Prethodni članakBrojne oproštajne poruke od poginule Elmire Sefo
Naredni članakPogledajte posljedice zemljotresa u Ljubinju: Velike štete