MUZEJ ŽITOMISLIĆ: Održana likovna radionica za djecu s posebnim potrebama i djecu iz Dječijeg doma “Mostar”

Fondacija Muzej Žitomislić i Misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini organizovala je u Muzeju Žitomislić kreativnu likovnu radionicu čiji su učesnici bili mladi iz  Centra za djecu i omladinu s posebnim potrebama „Los Rosales“ i djecu iz Dječijeg doma “Mostar”.

-Želimo da nove generacije bh. djece dožive nova i drugačija iskustva. Nije potrebno da odete na zapad ili druge zemlje da bi doživjeli nešto novo, dovoljno je da u vašoj blizini potražite ljude iz različitih zajednica i obogatite sebe kao osobu, rekao je Dejan Dilberović, direktor Fondacije Muzej Žitomislić.

Šejla Maslo Čerkić, pravna savjetnica u Odsjeku za ljudska prava pri Misiji OSCE-a u BiH, rekla je da je Misija OSCE-a u BiH svjesna činjenice da mladi igraju ključnu ulogu u oblikovanju budućnosti ove zemlje.

-Divno je vidjeti kako su vjerske zajednice okupile mlade različitog porijekla i iz različitih sredina i omogućile im da svoje stavove i ideje izraze kroz umjetnost. Ovo je pozitivan primjer uzajamnog razumijevanja i zajedničkog rada za dobro društva u cjelini, naglasila je Maslo Čerkić.

Sara Mandić, predsjednica Omladinske organizacije “Božuri”, naglasila je da su uvijek spremni da se odazovu ovakvim aktivnostima.

-Danas smo imali misiju da se družimo s mladima i da im prenesemo svoja iskustva, a rad s djecom i omladinom jedan je od fokusa Udruženja. Sretni smo što smo mogli biti dio ovog projekta, kazala je Mandić.

Nakon radionice djeca su predstavila svoje radove te uživala u druženju i sportskim aktivnostima.

Prethodni članakLokdaun za nevakcinisane?
Naredni članakVučić: Srbija će se suprostaviti sankcijama, dok sam predsjednik neće biti blokade na Drini