Murinjo se prisjetio prijateljstva s Maradonom: Uvijek me je zvao nakon poraza i nikad nakon pobjede

Nakon sinoćnje utakmice Evropske lige s Ludugorecom, u kojem je njegov tim slavio s ubjedljivih 4:0, trener Totenhema Žoze Murinjo (Jose Mourinho) prisjetio se prijateljstva s Dijegom Maradonom (Diego), čija ga je smrt veoma potresla.

– Postoje Maradona i postoji Dijego. Maradona je bio sve ono što ste javno mogli da vidite od fudbala, pa do drugih stvari. Dijego je bio drugačiji i imao je zaista ogromno srce. Mogu reći da mi je bio prijatelj jer smo se često čuli preko telefona i sreli smo se nekoliko puta – kazao je Murinjo i nastavio:

– Kada nam Maradona bude falio možemo guglati i prisjetiti se njegove magije, ali Dijega ne možemo vratiti i taj čovjek mi najviše fali. Danas sam u svlačionici momcima govorio priče o njemu i trenutke koje smo proveli. Najviše će mi nedostajati pozivi koji su dolazili uvijek nakon poraza i nikad nakon pobjeda. Znao je da nakon pobjeda ne trebam poziv, ali nakon teških trenutaka i poraza je uvijek bio tu za mene. U takvim momentima mi je uvijek govorio “Mou nemoj zaboraviti da si ti najbolji na svijetu”. To će mi najviše nedostajati, moj Diego.

Maradona je preminuo u srijedu u 60. godini.