Muftija mostarski razgovarao s gradonačelnikom Kordićem o gradnji HNK

Mostarski gradonačelnik Mario Kordić i predsjednik Gradskog vijeća Mostara Salem Marić sastali su se u četvrtak s muftijom mostarskim Salemom Dedovićem.

– Raduje me da je gospodin muftija razumio sve procese kroz koje prolazimo. Iskazali smo dobru volju svih sudionika da sva otvorena pitanja rješavamo dijalogom, te kako nema potreba za bilo kakvim protestima. Interes svih nas je mir i stabilnost, kao i vladavina prava, a nikako destabilizacija izgrađenih odnosa i suživota – napisao je nakon sastanka na svom Facebook profilu gradonačelnika Kordić.

Dodao je da on kao gradonačelnik Mostara na sve građane, kao i religijske zajednice gleda na jednak način.

– Zajedno s predsjednikom Vijeća iskazali smo jasan stav kako svaki zahtjev s bilo koje strane došao radilo se o izgradnji objekata ili drugih potreba prema gradu, a koji ima zakonsko uporište treba biti i realizovan – kazao je Kordić.

Muftija mostarski za sada se nije oglašavao o jučerašnjem sastanku.

Prošloga mjeseca Medžlis Islamske zajednice Mostar organizovao je nekoliko protesta protiv gradnje zgrade Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) Mostar u centralnoj gradskoj zoni.

Islamska zajednica tvrdi da se HNK gradi na nacionalizovanoj zemlji te traži povrat zemljišta u svoje vlasništvo.

Gradonačelnik Kordić u više je navrata izjavljivao da se oko ovoga pitanje nepotrebno podižu tenzije te je utvrdio kako HNK Mostar ima sve potrebne dozvole za gradnju.

Prethodni članakMilatović: Najvažniji segment posjete Beogradu potpuna normalizacija odnosa
Naredni članakSjajni telefoni na rate: Zabilježite nezaboravne ljetne trenutke sjajnim telefonima iz m:tel ponude koje možete da kupite na rate