MOSTARSKI SNSD TVRDI – NEMAMO KANDIDATA NA LISTI HDZ-a

Gradski odbor SNSD-a Mostar danas je demantovao informcije da je članica njihovog odbora kandidovana na listi HDZ-a BiH za lokalne izbore u Mostaru.

Povodom tekstova ‘Dodik izigrao srpsku koaliciju u Mostaru’ objavljenih na SDS-ovom portalu istokrs.com i ‘Dodik ponovo izdao – ovaj put u Mostaru’ na portalu RTV BN iz Bijeljine, te još nekih sličnih objava na sličnim medijima, Gradski odbor SNSD Mostar obavještava javnost da je u pomenutim tekstovima izneseno niz neistina, a najveća od njih je da je Miljana Kovačević kao član SNSD-a Mostar stavljena na listu HDZ-a za Gradsko vijeće Mostara. Uvidom u evidenciju članstva potvrđujemo da g-đa Miljana Kovačević nije član SNSD-a GrO Mostar“, navodi se u saopštenju Gradskog odbora SNSD-a Mostar.

U saopštenju se navodi da je navedena dezinformacija puštena u javnost sa ciljem devastiranja srpskog jedinstva u Mostaru pred prestojeće izbore.

“Nama nepoznati akteri su se očigledno jako preplašili izbornih rezultata  koje bi mogla ostvariti naša lista „Ostajte ovdje – zajedno za naš Mostar“, pa pokušavaju da raznim neistinama i medijskim spinovima diskredituju najjaču kariku liste –  Gradski odbor SNSD Mostar“, sopšteno je iz mostarsog SNSD-a.

Podsjećaju da je predsjednik SNSD-a Milorad Dodik uvijek stajao uz srpski narod Mostara, što najbolje potvrđuje pomoć koju je Republika Srpska svih proteklih godina pružala Srbima u Mostaru kroz razne infrastrukturne, kulturne i druge projekte.

“Predsjednik Dodik, sa adresom u Banjoj Luci je više puta posjetio Mostar i Srbe u Mostaru nego svi predsjednici SDS-a zajedno, a znamo da neki imaju adrese u Istočnoj Hercegovini i da mjesečno više puta prolaze kroz Mostar ali nikada nisu svratili, da makar popiju kafu i upitaju kako se živi“, stoji u saopštenju SNSD-a.

Dodaje se da se na listi „Ostajte ovdje – zajedno za naš Mostar“ nalazi najveći broj članova SNSD-a koji svakodnevno neumorno rade da bi ostvarili što bolji izborni rezultat, kako bi srpski narod u Mostaru konačno došao do svog autentičnog predstavnika u Gradskom vijeću Mostara.

“Za kraj se nadamo da će ubuduće prestati medijska spinovanja i dezinformisanje javnosti od strane loših spin majstora i dezinformatora, kojima je jedini cilj i svrha urušavanje teško postignutog i prijeko potrebnog srpskog jedinstva u Mostaru. Za to jedinstvo ćemo nastaviti da se borimo i ovim putem im poručujemo da nećemo dopustiti da bude srušeno sa bilo koje adrese“, navodi se u saopštenju mostarskog SNSD-a.