Mostarka u novom sazivu Vlade Crne Gore

Skupština Crne Gore u četvrtak je izabrala novu Vladu na čelu sa Dritanom Abazovićem.

Za ministarku kulture i medija izabrana je Maša Vlaović, kao “nestranačka osoba”.

Maša Vlaović je rođena 1985. godine u Mostaru. Tokom 2008. godini diplomirala je na Ekonomskom fakultetu na Univerzitetu Crne Gore, smjer međunarodna ekonomija, a 2014. završila je osnovne studije na Fakultetu umjetnosti, Teorija i istorija umjetnosti, Univerzitet Donja Gorica. Tokom 2015. magistrirala je na Fakultetu umjetnosti, smjer teorija i istorija savremene umjetnosti – Univerzitet Donja Gorica.

Dobitnica je nagrade Glavnog grada ,,19. Decembar”, nagrade i stipendije “CANU” za izuzetan uspjeh tokom studiranja i nagrade Fakulteta umjetnosti za najboljeg studenta.
Trenutno je na doktorskim studijama.

U Vadi Crne gore biće još jedan ministar rodom iz BiH. Ministar odbrane Raško Konjević (SDP) je rođen 12. aprila 1979. godine u Zenici. Bio je poslanik u 26. sazivu Skupštine Crne Gore, a ranije je bio ministar finansija u Vladi izbornog povjerenja 2016. godine, ministar unutrašnjih poslova 2012 – 2016. godine;  član Odbora za bezbjednost i odbranu, Odbora za ekonomiju, finansije i budžet i Odbora za međunarodne odnose i evropske integracije u Skupštini Crne Gore, kao i zajedničkog Odbora crnogorskog i evropskog parlamenta (POSP). Obavljao je i dužnost predsjednika Skupštine Glavnog grada Podgorica, 2010 – 2011. godine. Na Fakultetu za poslovne studije “Montenegro Business School” bio je saradnik na predmetu Osnovi menadžmenta, 2005 – 2012. godine

 

Prethodni članakOD 6. MAJA DIREKTNI LETOVI KA HURGADI
Naredni članakPROSVJETINU STIPENDIJU ”VLADIMIR ĆOROVIĆ” DOBILO 150 UČENIKA I STUDENATA IZ HERCEGOVINE