MOSTARCI SE UKLJUČILI U HUMANITARNU AKCIJU ZA MARKA VUČKOVIĆA

Grupa mladih ljudi iz doline Neretve večeras je u Bileći odigrala humanitarnu utakmicu na turniru u malom fudbalu za Marka Vučkovića, mladog Bilećanina koji je obolio i kome je potrebna finansijska pomoć za liječenje.

Mostarci su se organizovali, prijavili na turnir i odnijeli i simboličnu donaciju u Bileću, a Bilećani su sa oduševljenjem prihvatili ovaj gest iz Mostara.

Turnir se odigrava u organizaciji Kulturno sportskog centra Bileća, a humanost i sport okupili su 16 ekipa iz Trebinja, Gacka i Bileće.

Mostarci su rekli da je ova utakmica rezultat dugogodišnjeg prijateljstva sa Bilećanima koji su ranije bili u posjeti Mostaru i da im je čast što su uzeli učešće na jednom ovakvom humanom događaju.

,, Odlučili smo da se uključimo u ovu akciju i na taj način pomognemo Marku u njegovoj borbi, ali i da probudimo humanost u drugim ljudima. Bilećani su nas dočekali kao pravi domaćini i ovim je naše prijateljstvo postalo jače”, rekao je Mostarac Dragan Suša.

Marku Vučkoviću je potrebno 140.000 maraka za transplantaciju bubrega, koja će se obaviti u Bjelorusiji. Otac je dvoje djece kojima je itekako potreban i ima samo 33 godine.

Svaka donacija je dobro došla.