Mostarac pretukao suprugu, prijetio da će ugušiti i nju i djecu

Na prijedlog Kantonalnog tužilaštva HNK Mostar, rješenjem Opštinskog suda u Mostaru, 3.oktobra je određen jednomjesečni pritvor Slobodanu S. (42) iz Mostara, zbog krivičnog djela nasilja u porodici.

Osumnjičenom Slobodanu S. se stavlja na teret da je 30.09.2023 godine, oko 15:30 sati, u ulici Drage Palavestre, u Mostaru, u porodičnoj kući, fizički napao svoju suprugu L.S.

On je nju, kako se navodi, koljenom, više puta udario u donji dio trbuha, kojom prilikom je oštećena udarila glavom od štok vrata.

Pri tom je, kako se navodi, galameći na nju, prijetio da će je posuti solnom kiselinom po licu, da će nju i dvoje djece ugušiti na spavanju, te da joj zabranjuje da ide van sa djecom.

Potom, nakon što su, po pozivu oštećene, pristupili pripadnici policije i obavili razgovor sa osumnjičenim i oštećenom i osumnjičenog upozorili na ponašanje, oštećena je izašla do prijateljice po neke stvari za djecu, a kada se, nakon desetak minuta, vratila u kuću, osumnjičeni je ponovo fizički napao.

On je nju, kako se navodi, presreo u hodniku i udario rukom u predjelu lica i desnog ramena, te joj zavrnuo ruku, uslijed čega je oštećena zadobila tjelesne povrede.

Tužilaštvo je predložilo sudu da se pritvor osumnjičenom Slobodanu S. odredi iz razloga jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo, za koje se može izreći kazna zatvora u trajanju od tri godine ili teža kazna. To je Opštnski sud u Mostaru prihvatio i ocijenio sasvim utemeljenim i opravdanim, te osumnjičenom odredio mjeru pritvora.

Inače se pred Opštinskim sudom u Mostaru protiv osumnjičenog vodi krivični postupak za isto krivično djelo.

Kantonalno tužilaštvo HNK ističe da u saradnji sa MUP-om HNK i PU Mostar nastavlja sa preduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo krivično djelo.

Prethodni članak“POLAKO I BEZ ŽURBE” Lopov u Banjaluci ukrao bicikl načelnika MUP Srpske
Naredni članakVelika akcija SIPA-e: Pretresi širom BiH, uhapšene tri osobe