MOSTAR: Zatražen pritvor za muškarca iz Laktaša koji je mamio djevojčicu u kombi

Tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona Mostar danas je Opštinskom sudu u Mostaru podnijelo prijedlog za određivanje pritvora protiv osumnjičenog Dalibora K. (50) iz Laktaša, zbog postojanja osnovane sumnje da je dana 12. septembra 2023. godine, oko 18 sati, u mostarskom prigradskom naselju Vrapčići, u blizini Osnovne škole “Vrapčići”, u pokušaju počinio krivično djelo protupravno oduzimanje slobode iz čl. 179. st. 1. KZ FBiH.

– Pritvor je osumnjičenom Daliboru K. predložen iz razloga jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo za koje se tereti ili da će dovršiti pokušano krivično djelo ili da će učiniti krivično djelo kojim prijeti, a za koja se može izreći kazna zatvora u trajanju od tri godine ili teža kazna – naveli su iz Tužilaštva HNK.

Dodali su da u saradnji s MUP-om HNK, odnosno PU Mostar nastavljaju s preduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo krivično djelo.

Podsjetimo, u Policijsku stanicu Mostar Sjever preksinoć se u 19:10 sati obratila H.H.(72) i prijavila da je nepoznati muškarac koji se nalazio u kombi vozilu bez registarskih oznaka, u naselju Vrapčići, nudio čokoladicu njenoj devetogodišnjoj unuci N.Đ. i mamio je da uđe u kombi.

Odmah nakon prijave na teren su izašle policijske patrole i vrlo brzo pronašle navedeno vozilo kojim je upravljao Dalibor K., nakon čega je uhapšen.

Kako saznajemo, riječ je o Daliboru Komjenoviću, višestrukom povratniku u činjenju brojnih krivičnih djela.

avaz
Prethodni članakUčenici vraćeni s ekskurzije u Neumu: Otrovali se hranom u hotelu “Zenit”?
Naredni članakOrban: Srbi nisu problem, nego rješenje za Balkan