MOSTAR: VIŠE OD 200 ŽENA NA PROSLAVI 8. MARTA U ORGANIZACIJI DR MILIVOJEVIĆA I AKTIVA ŽENA SNSD-a (FOTO)

Zamjenik predsjednika Gradskog vijeća Mostara dr Velibor Milivojević i Aktiv žena SNSD-a Mostar organizovali su večeras u Mostaru proslavu povodom 8. marta, koja je okupila više od 200 pripadnica ljepšeg pola.

Dr Milivojević je kazao da je ova proslava i druženje već prerasla u tradiciju. Milivojević je naglasio da su žene pokretačka snaga društva i da se uvijek bezuslovno zalaže za ravnopravnost žena u svakom segmentu. ”Znajte, mi smo uvijek tu uz vas i tu smo da vas podržimo u svemu”, poručio je dr Milivojević čestitajući damama 8.mart.

Predsjednica Aktiva žena SNSD-a Mostar Gorica Rašović je naglasila da Aktiv žena SNSD-a u Mostaru organizuje proslavu četvrtu godinu zaredom otkako je SNSD dobio vijećnika u Gradskom vijeću Mostara. ”Nada se da ćemo i ubuduće imati dr Milivojevića u Gradskom vijeću i da će nam i ubuduće omogućiti da se družimo i slavimo zajedno”, kazala je Rašović.

Ona je poručila ženama da trebaju da budu podrška jednoj drugoj u bilo čemu što rade i izrazila zadovoljstvo činjenicom da je na proslavi svake godine sve više žena.

Proslavi u hotelu Mostar prisustvovao je i generalni konzul Republike Srbije Vaso Gujić sa suprugom, poslanica u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH dr Ljubica Miljanović, poslanica u Narodnoj skupštini Republike Srpske Milica Ijačić , vijećnice u Gradskom vijeću Mostara, zaposlenice Gradske uprave, članice Inicijative građanki Mostara, žene iz Aktiva žena SNSD-a Nevesinje, te predsjednik Udruženja Mostaraca u Beogradu Blagoje Rebić sa suprugom.

Dr Miljanović je poručila ženama da uvijek ostanu pozitivne.

”U našim svakodnevnim ulogama i obavezama ne treba pričati. Prvo smo majke, moramo odgojiti svoju djecu, od njih napraviti ljude koji će cijeniti prijateljstvo. To je najveća odgovornost i uloga koju žena ima – da odgoji dijete čovjeka”, poručila je dr Miljanović.

Prisutnima se obratio i Blagoje Rebić čestitatajući damama 8.mart i poželjevši da uvijek žive u miru i blagostanju u svom prelijepom Mostaru. ”Želim vam da nikada ne dođete u situaciju kao veliki broj nas koji smo u nesretnim godinama napustili ovaj grad koji je poseban i koji se nosi u duši. Možete otići bilo gdje, ali kada dođete blizu Mostara srce vam zaigra i poželite da ostanete”, kazao je Rebić.

U nastavku večeri dame su uživale u dobroj muzici i zabavi.

Prethodni članakMOŠTI PREBILOVAČKIH MUČENIKA U OSTROŠKOM SKITU JOVAN DO KOD NIKŠIĆA: Kivot sa moštima je predat Ostroškoj bratiji
Naredni članak“Ramazan u Mostaru” : Stari most osvijetljen porukama ramazana