Mostar se oprašta od Ljube Bešlića, bio je istinsko dijete grada na Neretvi

Povodom smrti bivšeg gradonačelnika Mostara Ljube Bešlića, Knjiga žalosti otvorena je u nedjelju od 10 sati u hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača.

U Kosači je danas održana i komemoracija za preminulog Bešlića.

Trenutni mostarski gradonačelnik Mario Kordić, obraćajući se prisutnima, rekao je da ga je prilikom izboga u Gradskom vijeću prvi upravo zagrlio Ljubo Bešlić i čestitao mu.

Istaknuo je da je Bešlić bio gradonačelnik u teškim vremenima za ovaj Grad, te da je sve nedaće trebalo iznijeti i sa svima se izboriti, u čemu je Bešlić, kako je naveo, uspijevao, čemu svjedoče i brojne poruke i telegrami sačešća koji ovih dana stižu u Mostar.

Prisutnima se na komemoraciji obratio i dubrovački gradonačelnik Mate Franković.

”Mostar danas odiše tugom i prazninom, zbog preranog oproštaja s velikim čovjekom i velikim političarem. Neobično je doći u ovaj grad i pozdraviti se s Ljubom po posljednji put. Poznavajući ga kao prijatelja i saradnika, divio sam se njegovoj neiscrpnoj energiji  i entuzijazmu za boljitak Mostara. Stvarao ga je i živio za njega i njegove stanovnike. Napustio nas je čovjek koji je svojim djelovanjem obilježio modernu istoriju Hercegovine”, rekao je Franković.

Emotivno obraćanja imala je i Ines Bešlić, kćerka bivšeg mostarskog gradonačelnika.

”Sve mislim da je ovo neki košmar iz kojeg ćeš me ti probuditi i reći mi da je vrijeme za posao. I u ovoj svojoj posljednjoj ovozemaljskoj bitci si pokazao da si fenomen, fenomenalan tata i fenomenalan gradonačelnik. Divan suprug i otac, naš neumorni borac, naš tješitelj, što je mogao vidjeti svatko ko te poznavao”, istaknula je.

”Ne postoji zahtjevnija životna uloga od one koju danas imamo, opraštanje od drage osobe, prijatelja, našeg Ljube” rekao je na komemoraciji Dragan Čović, predsjednik HDZ BiH.

Prisjetio se svog prijatelja i saradnika i istaknuo da je on istinsko dijete Mostara.

Ispraćaj Ljube Bešlića bit će u 14 časova ispred Gradske mrtvačnice Bijeli brijeg. Sahrana će se obavit na Rimokatoličkom groblju ‘Masline’.

Prethodni članakPartrijarh poručio novom mitropolitu: Vaša je dužnost da donesete mir ovoj raspetoj i svetoj zemlji
Naredni članakVučić: Nisam znao da se Izetbegović razumije u pravoslavlje