MOSTAR: RASPORED BOGOSLUŽENJA ZA BADNJI DAN I BOŽIĆ

Mostarski pravoslavci danas slave Badnji dan i dočekuju najradosniji pravoslavni praznik Božić. Donosimo raspored bogosluženja u mostarskim hramovima.

Na Badnji dan, u subotu 6. januara sveta liturgija sa početkom u 9.00 časova biće služena u hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Mostaru, u Manastiru Žitomislić i u selu Lokve.

Istoga dana večernje bogosluženje sa nalaganjem badnjaka biće održano sa početkom u 18.00 časova u hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Mostaru, u Manastiru Žitomislić i u crkvi Vaznesenja Gospodnjeg u Bijelom Polju.

U  crkvi Svetog Vasilija Ostroškog u Blagaju nalaganje badnjaka je na Badnji dan u 23.30 časova.

Vladika zahumsko-hercegoački i primorski Dimitrije služiće na praznik Rođenja Hristovog – Božić, božićno jutrenje i svetu arhijerejsku liturgiju u hramu Rođenja Presvete Bogorodice (Stara crkva) u Mostaru sa početkom u 5 časova ujutro.

U Manastiru Žitomisliću, u crkvi Vaznesenja Gospodnjeg u Bijelom Polju i u crkvi Svetog Vasilija Ostroškog u Blagaju svete liturgija biće služene na Božić u ponoć.

U ponedeljak, 8. januara na Sabor Presvete Bogorodice  sveta liturgija sa početkom u 9.00 časova biće služena u hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Mostaru, u Manastiru Žitomislić i u crkvi Vaznesenja Gospodnjeg u Bijelom Polju.

U utorak, 9. januara na praznik Svetog prvomučenika i arhiđakona Stefana sveta liturgija sa početkom u 9.00 časova biće služena u hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Mostaru, u Manastiru Žitomislić i u Hramu Vaznesenja Gospodnjeg u Bijelom Polju.

Prethodni članakDANAS JE BADNJI DAN
Naredni članakDodik sa unukom usjekao badnjak (VIDEO)