Mostar priredio fenomenalan doček za Lanu

Kiša koja pada u Mostar nije omela brojne Mostarce i Mostarke koji su došli na šetnicu da pozdrave mostarsku mladu plivačicu Lanu Pudar koja se danas vratila sa Svjetskog prvenstva u Abu Dhabiju sa koga je donijela bronzanu medalju.

Doček je održan na glavnoj pozornici u sklopu Adventa u Mostaru, a organizovali su ga Grad Mostar i Sportski savez Grada Mostara.

“Osjećaj je odličan, uvijek je najdraže doći u svoj grad i vidjeti sugrađane kako me podržavaju. Ovaj doček je fenomenalan”, rekla je Lana .

”Sada slijedi malo odmor oko praznika i već kreću pripreme za sljedeću sezonu, imam evropsko i svjetsko juniorsko i evropsko i svjetsko seniorsko prvenstvo, i to sve do kraja avgusta, tako da će biti puno priprema i putovanja”, rekla je Lana.

Lanu je u Mostaru dočekao gradonačelnik Mario Kordić koji nije krio sreću zbog uspjeha mlade Mostarke.

Kordić je kazao da je uspjeh mlade Mostarke na ponos čitavog Mostara, države i regije i svijetli primjer, koji je bez sumnje inspiracija mnogima.

“Čitava država i čitava regija priča o uspjehu Lane Pudar. Mi Mostarci smo nevjerovatno ponosni na nju, a mi kao Grad Mostar ćemo se potruditi maksimalno da se i Olimpijski bazen izgradi što je moguće prije. Mi smo u Budžetu osigurali novac za projektnu dokumentaciju Olimpijskog bazena i ozbiljno se bavimo tom temom. Nažalost izgradnja Olimpijskog bazena nije jednostavna uz sve probleme koje u Mostaru imamo, ali sam sigurna da ćemo iznaći mogućnost i sljedeće godine početi izgradnju”, kazao je mostarski gradonačelnik Kordić.

Gradsko vijeće Grada Mostara danas je na prijedlog Komisije za mlade u Mostaru donijelo zaključak da će tražiti od viših nivoa vlasti da obezbijede dio sredstava za izgradnju Olimpijskog bazena i Gradske sportske dvorane u Mostaru. Takođe je odlučeno da se isplati 10 hiljada KM Lani Pudar zbog ostvarenih sportskih uspjeha u Abu Dhabiju.

Trener Damir Đedović imao je za Lanu samo riječi hvale.

”Ušli smo u finale i znali smo kad uđe u finale da može ostvariti dobar plasman. U seniorskoj konkurenciji očekivati medalju da osvoji djevojčica od 15 godina nismo mogli ni pomišljati, iako je ona odlično radila i imala odlične pokazatelje. I kad se to dogodilo svi su više bili iznenađeni od nas. Ona je to iznijela profesionalno”, istaknuo je Đedović.

Prethodni članakOdržan božićni koncert u Mostaru
Naredni članakLavrov: Neosnovane teze da su inicijative Dodika prijetnja miru