MOSTAR: Poznata lokacija dočeka Nove godine

Spektakularnim programom uz Željka Joksimovića, jednu od najvećih zvijezda regije, Mostar će u 2024. godinu uploviti na pozornici smještenoj uz šetalište Nikole Šubića Zrinskog.

Tradicionalno, novogodišnji program u Mostaru započeće tačno u podne, dječjom Novom godinom u kojoj će najmlađe Mostarce zabaviti Lola klaunovi i mađioničar Stefano, a vrhunac zabave za najmlađe biće novogodišnja predstava sa Djedom Mrazom koju će izvesti Pozorište lutaka Mostar.

DJ Majerski i Antoniette Čerkez

Ispraćaj stare godine i najbolja zabava u državi krenuće već od ranih večernjih sati uz dobru muziku kojom će atmosferu zagrijavati DJ Majerski. U nastavku najluđe noći posjetioce će domaćim i stranim hitovima zabavljati mlada i sve popularnija pjevačica Antoniette Čerkez.

Zvijezda novogodišnje večeri Željko Joksimović svojim najvećim hitovima  Mostarce i njihove goste će uvesti u 2024. godinu.

Ne sumnjamo kako će novogodišnji program svojim repertoarom zadovoljiti sve ukuse i generacije i prisutnima učiniti noć nezaboravnom.

Generalni pokrovitelj Javnog dočeka je NLB Banka Sarajevo koja je prepoznala važnost kulturnih događaja i posvećena je inicijativama koje doprinose kulturnoj živosti Bosne i Hercegovine.

”Uoči nadolazećeg događaja posebnu zahvalnost iskazujemo generalnom pokrovitelju dočeka Nove godine NLB Banci, kao i sponzorima bez čije podrške ovakav događaj ne bi bio moguć. Vjerujemo kako će njihova podrška pridonijeti nezaboravnom iskustvu u kojem će svaki posjetilac maksimalno uživati”, poručio je organizacioni tim Nove godine Grada Mostara.

Osim muzičkog spektakla, biće ovo i turistički događaj, koji će u Hercegovinu privući brojne goste iz BIH i okolnih država.

Mostar je ove godine jedna od najpoželjnijih destinacija regije za novogodišnji provod zbog kojeg se u Mostaru, ali i okolnim gradovima, već odavno traži “krevet više”. Ovogodišnji doček potvrđuje status najpoželjnije destinacije kojoj Mostar teži protekle tri godine.

Na tradicionalnoj reprizi dočeka 1.januara 2024. Mostarci će imati priliku uživati u dva koncerta, grupu Gabrijel te zvijezdu večeri Ivu Jurića.

 

Prethodni članakDodikova odbrana podnijela žalbu Sudu BiH
Naredni članakNakon poziva na bojkot, oglasila se kompanija Zara