Mostar: Nena Fata proslavila 100. rođendan

Fata Gološ iz mjesta Vranjevići kod Mostara sinoć je proslavila 100. rođendan. Svojih 100 godina života nena Fata je proslavila u krugu svoje porodice, koja je za svoju slavljenicu organizovala veliko druženje uz večeru u jednom hotelu u Blagaju.

Jubilarnom rođendanu uz veliku tortu na kojoj je dominirala fotografija nene Fate, osim njene porodice, rodbine i prijatelja prisustvovali su i predstavnici Udruženja penzionera Mostar.

– Nena Fata je naša članica i njena porodica nas je pozvala na rođendansko slavlje, koje je, zaista, bilo lijepo organizovano. Raduje nas da se nena Fata osjeća dobro i da njena porodica lijepo brine o njoj, a mi smo joj uručili skromne poklone. Rijetke su ovakve rođendanske proslave. Inače, ona nije naša jedina 100-godišnjakinja, imamo ih još četvero. Naša najstarija članica ima 102 godine – rekao nam je Izet Šehić, predsjednik mostarskog Udruženja penzionera.

Uz 100-godišnjake, Udruženje broji i 15 članova koji imaju preko 95 godina. Svima njima su tokom prošle godine uručili po 50 KM kao mali znak pažnje.

avaz

Prethodni članakSPC sutra proslavlja SVETA TRI JERARHA: Po ovom danu znaćemo kakav će biti cijela godina
Naredni članakPatrijarh Porfirije služi liturgiju u manastiru Krka