MOSTAR: LISTA ALEKSANDRA VUČIĆA DOBILA PODRŠKU 84 ODDSTO BIRAČA

Na vanrednim parlamentarnim izborima  za Narodnu skupštinu Republike Srbije u Mostaru najveći broj glasova osvojila je lista “Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane” –  124  glasa ili  84,3 odsto od ukupno 147  važećih, saznaje Top Portal.

“Srpska koalicija NADA”- dr Miloš Jovanović – Nada za Srbiju dobila je osam glasova,  lista opozicionih stranaka ”Srbija protiv nasilja” dobila je pet glasova, lista Socijalista (SPS) “Ivica Dačić – Premijer Srbije” je dobila tri glasa, lista ”Mi glas naroda” dva glasa, “Nacionalno okupljanje” – Zavetnici i Dveri dva glasa, lista “Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka” dva glasa,  Čedomir Jovanović jedan glas, Narodna stranka jedan glas.

Ostale liste nisu dobile nijedan glas.

Na izbore na biračkom mjestu u Generalnom konzulatu Srbije izašlo je 147  birača od 189 registrovanih što je 78 odsto. Oko 11.500 državljana Srbije koji borave u BiH moglo je da glasa na 19 biračkih mjesta.

U trci za 250 mjesta u Narodnoj skupštini Republike Srbije borilo se 18 izbornih koalicija i stranaka i manjinskih lista, u Beogradu 14, a za pokrajinske izbore je proglašeno 13 lista.

Pravo glasa imalo je 6.500.666 birača.

Prethodni članakPROKLJUČALE EMOCIJE! Srpske odbojkašice Tijana Bošković i Jovana Stevanović klupske šampionke svijeta
Naredni članakANA BRNABIĆ PROGLASILA POBJEDU: Na 50 odsto obrađenih uzoraka naša lista ima 47,1 odsto glasova