Moskva: Pokušaji Amerike da potkopa ustavni poredak u Rusiji – osuđeni su na propast

Pokušaji Sjedinjenih Država da podriju ustavni poredak, kao i međuetnički i međuvjerski sklad u Rusiji, osuđeni su na propast, saopštio je ruski ambasador u Vašingtonu Anatolij Antonov, komentarišući reakciju američke administracije na događaje u Dagestanu.

– Žučnu reakciju administracije i lokalnih medija na događaje u Mahačkali smatramo pokušajem podrivanja etnokonfesionalnog jedinstva Ruske Federacije. Ovdje su, očigledno, razočarani što je ruska policija uspjela da neutrališe rizike destabilizacije situacije inspirisane spolja – rekao je on, prenosi pres služba predstavništva.

Antonov je naglasio da je “vrijeme da Vašington shvati: svaki pokušaj koji ima za cilj podrivanje ustavnog poretka u Rusiji, kao i međunacionalnog i međuvjerskog sklada kojim se Rusija odlikuje od pamtivijeka, osuđeni su na propast”.

Prema njegovim riječima, “umjesto raspirivanja sukoba širom svijeta, lokalnim pseudostratezima bi bilo bolje da se brinu o bezbjednosti sopstvenih građana, koji, između ostalog, pate od epidemije oružanog nasilja u Sjedinjenim Državama, uključujući i one motivisane rasnom mržnjom”.

U nedjelju su se stanovnici Mahačkala u Dagestanu probili na pistu aerodroma nakon slijetanja aviona iz Tel Aviva.

Pretpostavlja se da su tražili pristigle državljane Izraela. Nakon toga su počeli nemiri.

Prethodni članakToranj na Trebeviću u bojama srpske zastave
Naredni članakĐoković: Nadal i ja nismo prijatelji