Moskva će se obratiti međunarodnim sudovima povodom umiješanosti Kijeva u terorističke napade

Moskva namjerava da se žali međunarodnim sudovima u vezi sa umiješanošću Ukrajine u terorističke napade u Ruskoj Federaciji, dokumenti su u pripremi, rekla je predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

– Rusija namjerava da se žali međunarodnim sudovima. Relevantni dokumenti su sada u pripremi, a naša zemlja prolazi kroz odgovarajuće obavezne procedure – rekla je Zaharova na Prvom kanalu.

Ona je dodala da bezbjednosne službe treba da završe posao oko napada na dvoranu Krokus siti hol, Ukrajini je poslat dopis o ovom terorističkom napadu.

– Riječ je o pretpretresnim tvrdnjama koje su upućene zvaničnim putem. Takva je procedura… Povodom situacijom oko Krokus siti hola, želim da istaknem da u dopisu nema zahtjeva povodom terorističkog napada u Krokus siti Holu. Tamo su materijali i reference o eksploziji na Krimskom mostu, ubistvu Darje Dugine, Vladlena Tatarskog, pokušaj atentata na Zahara Prilepina – objasnila je Zaharova.

Prema njenim riječima, kijevski režim je namjerno krenuo putem terorizma i ekstremizma, ukrajinske vlasti nisu shvatile veličinu takvih akcija.

Diplomata je napomenula da još uvijek nije poznato da li je odluka o podršci terorističkim akcijama donesena pod uticajem stranih zemalja ili su vlasti u Kijevu to uradile samostalno.

Ranije je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo Sputnjiku da je ruska strana nedavno predala Ukrajini notu o antiterorizmu putem uspostavljenog kanala preko Minska.

Prethodni članakLokalni izbori u Turskoj: Opozicija vodi u 35 gradova
Naredni članakPorodica Brus Lija premješta njegov kip iz Mostara u Sijetl